ABA: Budućnost dočekuje makedonski MZT

Večeras u 19:00h u trećem kolu ABA lige, Budućnost dočekuje makedonski MZT. Nakon poraza od Hamburga u Evrokupu, Budućnost treba da opravda ulogu favorita.

U ABA ligi Budućnost je počela sezonu sa 1-1. Lagana pobeda nad Splitom u prvom kolu, a zatim u teškoj utakmici protiv Crvene Zvezde poraz. Problemi u igri su se videli sa Zvezdom, a nastavili su se i protiv Hamburga. Mnogo izgubljenih lopti i loše pronalaženje izglednih prilika.

Foto: KK Budućnost VOLI

Sa druge strane, MZT je sasvim očekivano 0-2 nakon mečeva sa večitima. Primetno je da su jedna od slabijih ekipa i da će se boriti za opstanak, tako da Budućnost bi mogla ovaj meč da dobije bez problema. MZT dolazi u meč bez rezultatskog opterećenja što im može biti prednost.

Do sada, Budućnost i MZT su se sastali dvanaest puta i skor je 10-2 za Podgoričane. Poslednju pobedu MZT protiv Budućnosti je upisao 04. 12. 2016. kada su slavili 96-90.

Iznanđenje MZT-a protiv Budućnosti 2016.
foto: ABA Liga

Budućnost dolazi dosta umornija. U prošloj nedelji su imali dve izrazito teške utakmice i MZT će tražiti šansu u tome što imaju više energije. Oslanjaju se dosta na šut za tri poena, i ako Budućnost opet lošije brani perimetar, MZT bi mogao da se drži u utakmici.

foto: ABA Liga


Razlika u kvalitetu je očigledna, a i Kaba bi trebao biti spremniji nego što je bio protiv Hamburga. Budućnost bi trebala ovaj meč dobiti i da ga iskoristi za vraćanje samopouzdanja nakon dosta lošijeg izdanja protiv Hamburga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *