Agravanis napustio reprezentaciju, pa optužio Itudisa!

Nikada nije bilo dosadno u grčkom nacionalnom timu. Da li su u pitanju fizički ili verbalni sukobi, svejedno, uvek se nešto događalo. Tako je i ovog leta, a poslednji primer daju Dimitris Itudis i imenjak Agravanis.

Novi košarkaš Panatinaikosa zatražio je u četvrtak da se povuče iz ekipe, navodeći lične razloge kao presudne. Slične informacije su išle i u pravcu našeg reprezentativca, Nemanje Nedovića koji takođe neće nastupati na Mundobasket, iako je započeo pripreme. Očigledno da je upravo završeni turnir u Atini doneo osim očekivano zanimljivih duela, i ne tako očekivane otkaze. U javnost je odmah izašao Itudis i izneo svoju stranu priče.

“Odlazak Agravanisa nije promenio činjenice. Sportisti ovde dolaze dobrovoljno, niko im ne drži prislonjen pištolj na glavu. Uostalom, u planu treninga je bilo da večeras (sinoćnja utakmica Grčke i Italije) Dimitris i Kalejcakis ne budu u sastavu.”

Iskusni strateg je u tom tonu i nastavio obraćanje i obrazlaganje:

“Sam je napustio reprezentaciju. Neću da otkrivam detalje. Kontaktirao sam 22 igrača, što telefonom, štp lično. Neko je pristao, neko je odbio. Jednostavno.”

Košarkaš nije ostao dužan, pa je na svom Instagram profilu objavio tekst sa značenjem: “Prestanite sa lažima, pričajte o svojim kletvama na srpskom.” Posle izvesnog vremena, Agravanis je obrisao taj “stori” i umesto njega samo postavio siluetu Džordana i natpis – Ovo nije tim u kom ću pobediti.

Bilo kako bilo, očigledno da se dvojica Dimitrisa nisu rastali u najboljim odnosima i da će srpske kletve ili lični razlozi, biti faktor ne samo u selekciji Svetislava Pešića.

Grčka je nakon dva trijumfa nad Slovenijom, doživela oba poraza na turniru u Atini. Prvo od reprezentacije Srbije, a potom, juče i od Italije, koja je podigla 32. pehar Akropolis kupa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *