Bertans promašio polufinale, katastrofalni Šruder!

Amerikanci su dobili protivnika, reprezentacija Nemačke je u polufinalu.

Izbacili su Francuze, pobedili Špance, izbacili Brazilce… sve to bez Kristapsa Porzingisa! Ovim porazom bajka Letonaca se završava.

Foto: FIBA

Uprkos porazu i promašenom šutu Bertansa u poslednjim sekundama, Letonci mogu da budu ponosni zbog partija koje su pokazali na ovom Mundobasketu. Treba istaći pohvale na račun reprezentativaca Letonije, pogotovo na sjajnog Bertansa, Šmitsa i Žagarsa.

Na krilima braće Vagner, Nemačka je našla snage da se plasira u polufinale Mundobasketa, iako su vrlo lako mogli da ispadnu. U slučaju da je Bertansova trojka ušla, bez dileme glavni tragičar u redovima Nemačke bio bi Denis Šruder.

Plejmejker Nemaca i lider ekipe, definitivno je odigrao jednu od najgorih, ako ne i najgoru utakmicu u svojoj karijeri.

Meč je započeo sa 12 uzastopnih promašaja iz igre…

Okončao je meč sa devet poena, a šut iz igre mu je bio 4/26 (15%). Za tri je promašio svih osam pokušaja. Imao je i četiri izgubljene lopte, a kada se sve to prevede u indeks korisnosti, on glasi: minus 10.

Čak i kada bismo statistiku ostavili po strani, Šruder je konstantno imao loptu u rukama, a u poslednjoj minuti promašio je sve što je mogao i tako Letoncima dao šansu da imaju šut za pobedu.

Pošto daleka trojka nekadašnjeg igrača Partizana nije ušla, Šruder se izvukao, a Bertans na kraju ostaje tragičar.

Igrač utakmice bio je fantastični Franc Vagner, kojem je ovo tek druga utakmica na ovom Mundobasketu. Još od prvog kola, Franc je bio sprečen da igra zbog povrede.

Utakmicu je završio sa 16 poena, a brat Moric sa 12. Takođe ekipu su povukli i Andreas Obst sa 13 poena i Johanes Timan sa 10 poena.

U redovima Letonije, najefikasniji bio je Arturs Žagars sa 24 poena, pratili su ga Davis Bertans sa 20 poena i Roland Šmits sa 14 poena.

Foto: FIBA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *