Boško Radović za Flouter: Cilj je u potpunosti ispunjen!

Nakon sjajnog turnira reprezentacije Crne Gore na Mundobasketu, naš sagovornik je bio selektor Boško Radović koji je sa nama podelio utiske.

foto: FIBA

Sa Svetskog prvenstva se vraćate kao 11. reprezentacija sveta sa tri pobede i dva poraza. Oduševili ste mnoge košarkaške zaljubljenike svojim učešćem, a posebno sjajnom utakmicom protiv Amerike. Kakvi su Vaši konačni utisci?

Za nas je cilj u potpunosti ispunjen. Prošli smo grupu sa dvije pobjede i prolaskom grupe obezbijedili kvalifikacije za Olimpijske igre po prvi put od kad se takmiči naša reprezentacija. Mislim da smo igrali prilično dobru košarku, naročito u mečevima sa Amerikom i Grčkom. Imali smo sjajan odnos od početka do kraja turnira, bez velikih oscilacija u igri. Možemo biti ponosni na naše izdanje na Svetskom prvenstvu.

Da li nakon izuzetnog rezultata na svetskoj smotri rastu apetiti pred predstojeće Olimpijske igre?

Sigurno smo podigli reprezentativnu košarku za jedan stepenik. Medjutim ono sto je važnije u ovom trenutku održati ovaj nivo igre i nastupa u budućnosti. Sigurno da će to biti veoma složen posao za KSCG,ali ćemo u narednom periodu uradito sve kako bi bili sto bolji u narednim izazovima. Slijede nam kvalifikacije za EP,a onda i taj kvalifikacioni turnir za OI. Puno je faktora u igri kako će to izgledati do ljeta,ali kao sto sam rekao mi ćemo dati sve od sebe da ostanemo na najvišem rangu reprezentativne košarke.

YouTube: CG Sport

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *