Budućnost i FMP u borbi za vrh tabele

Budućnost nakon sjajnog trijumfa na gostovanju u Ljubljani čekuje novi veliki izazov u vidu „pantera“ iz Železnika, u meču koji je od velike važnosti za obe ekipe.

Budućnost u dosadašnjem toku sezone ima pobedu manje nego gosti iz predgrađa Beograda, a FMP je slavio i prvom međusobnom duelu rezultatom 96:91. Domaćini će juriti pobedu od šest ili više razlike, a trener Vladimir Jovanović je svestan da je pred njima težak zadatak:

FMP posljednje dve sezone ima jasnu ideju šta da radi, napravio je kvalitetan izbor stranaca koji nose ekipu, uz pomoć mladih koje krasi visok inzenzitet, hrabrost u napadu i odlična odbrana. To je ono na šta prvo treba da obratimo pažnju. Moramo da odgovorimo čvrstinom pod oba koša, a to neće biti lako. Donekle možemo da pričamo o potrošenosti, ali mi smo tim koji je pravljen da igra dva takmičenja i moramo da odigramo daleko bolju utakmicu nego što smo odigrali u Beogradu

foto: KK FMP

Marko Jagodić Kuridža se u prošlom kolu vratio na teren nakon povrede i odmah pokazao koliko znači ekipi:

FMP je ispred nas na tabeli, moramo da ga respektujemo. Napravili su promenu na poziciji plejmejkera i videćemo kako će se tome da se prilagode. Ne znamo šta da očekujemo od Tilmena, ali moramo da se skoncentrišemo na sebe, da damo maksimum i to bi trebalo da bude dovoljno za pobedu

Nakon odlaska Trenta Frejzera u ruski Zenit ekipa iz srpske prestonice će morati da pronađe novi identitet, a igrač koji će nastojati da preuzme ulogu lidera jeste litvanski bek Paulius Valinskas koji ove godine u regionalnom takmičenju proseči 13.9 poena i 4.7 asistencija uz 40 posto šuta za tri. Osim njega crnogorski šampion će morati da obrati pažnju na Boa Biča i Ebuku Izundua koji su se isprofilisali u sjajan tandem na pozicijama četiri i pet.

Utakmica se igra u subotu sa početkom od 19 časova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *