Budućnost pred domaćom publikom na Zadar

U trećem četvrfinalu ovogodišnjeg ABA Superkupa, sastaće se ekipe Budućnosti i Zadra. Meč će se igrati u dvorani “Morača” u Podgorici, sa početkom u 18:00.

Renovirana Budućnost

Ekipa Budućnosti zadržala je svega četiri igrača iz prošle sezone, a dovela je devet novih igrača, od kojih su neka imena dobro poznata.

Vladimir Mihailović se vratio u Budućnost posle devet sezona, Fletcher Magee, Andrija Slavković i Andrija Grbović su igrači koji su prethodnih sezona nastupali u ABA ligi.

Uz njih klub su pojačali i Marvin Jones, Allerik Freeman, Colbey Ross, JaCorey Williams, McKinley Wright IV.

Međutim Allerik Freemen neće moći da pomogne ekipi na ovom turniru zbog povrede.

Zadar i MVP ABA lige

Tokom leta bilo je mnogo priče o sudbini prošlogodišnjeg MVP-a lige. Na kraju, Luka Božić će i ove godine biti košarkaš ekipe Zadra.

Treba napomenuti i Lovro Mazalina, koji je najzvučnije ime koje je pojačalo ekipu Zadra.

Kao i svake sezone do sad bilo je dosta neizvesnosti u Zadru. A najviše neizvesnosti, prouzrokovane su upravo nedostatkom novca. I pored svega trener ekipe, Danijel Jusup je donekle zadržao okosnicu prošlogodišnjeg time. Ekipu su napustili Antonio Jordan, Juan Davis i Sani Čampara.

foto: KK Zadar

Očekivanja u Morači

Podgoričkoj publici svakako je jasno da će Budućnost vrlo teško doći do titule ABA lige pored Partizana i Crvene Zvezde. Prošlogodišnja sezona bila je jedna od lošijih u poslednjoj deceniji.

Ipak Podgoričani imaju čemu da se nadaju ove sezone, jer sudeći po pripremnim mečevima, pojačanja su na mestu i deluje da su stranci pun pogodak.

Forma na pripremnim utakmicama je bila na solidnom nivou, a upisali su četiri pobede i jedan poraz.

Ulog polufinale…

Uz domaći teren i publiku, a i prikazanom na pripremama Budućnost bi trebalo da savlada ekipu Zadra. Svakako Zadar je nezgodna ekipa i neće se lako predati sa obzirom da ih pobeda vodi u polufinale.

Dodatan motiv, imaće i najbolji igrač ekipa Zadra, Luka Božić koji je pre nekoliko sezona imao neuspešnu epizodu u dresu Budućnosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *