Budućnost protiv italijanskih Crno-Belih: da li će biti reakcije?

U 19:30 časova Budućnost se sastaje u Evrokupu protiv italijanskog Trenta. Nakon deklasiranja od strane Partizana, preko je potrebna reakcija kako tim ne bi opet ušao u minus fazu.

Ukratko o Trentu

Već standardan učesnik Evrokupa, mada svake sezone prolaze kroz remont sastava. Ove sezone su doveli mladog italijanskog talenta, Matea Spanjola. Italijansko-argentinski veteran Andre Foraj kao i Dijego Flakadori su ostali i ove sezone u ekipi, dok od novih igrača vredi istaći prvu opciju ekipe u napadu, američko krilo Derion Etkinsa, kao i Dru Kroforda i Grazuliš Andrejsa.

Trento u ovaj meč ulazi u fantastičnom momentumu, uspeli su nanizati tri pobede u nizu i pored problema u sastavu. Protiv Venecije bez Flakadorija, a zatim nakon teške bitke i pobede protiv Gran Kanarije, pobedili sui Pezaro bez Spanjola i Luke Kontija.

izvor: YouTube/EUROLEAGUE BASKETBALL

Ni danas Trento neće imati na raspolaganju Spanjoloa i Kontija, što bi trebalo dosta da im oslabi rotaciju. Nisu naročito potentna napadačka ekipa i dosta im je napad zavisio od kreativnosti mladog Spanjoloa, ali to ne znači da nisu borbeni i da ne nadomeštaju sve svoje limite energijom.

Budućnost – prilika za reakciju

Prvo treba spomenuti da je Budućnost otpustila Eron Vajta. Nije se pokazao dobro ove sezone, a uz to ovaj otkaz je i na neki način šok terapija igračima Budućnosti, kako niko nije bezbedan ako ne pokazuje šta se očekuje od njega. Večeras idu na rotacijski oslabljenog protivnika i Trento bez Spanjoloa mora biti maksimalno eksploatisan. Trento gubi značajan šraf u napadu i pobeda na domaćem terenu je jako bitna kako bi se napadala što bolja pozicija za plej of Evrokupa.

foto: Eurocup/KK Budućnost VOLI

Alfa Kaba bi mogao ovde da ima ponovo dobru partiju i da bude ključan igrač. Trento ume udvajati protivničke bekove kao na primer protiv Gran Kanarije, gde je centar španaca, Kalifa Diop zabeležio 21 poen, dok je Albisi imao osam asistencija. Sloter je bio neutralian udvajanjima, što je jedan od razloga pobede Trenta. Ne bi bilo čudno da Trento opet pribegne ovoj taktici, s obzirom da plejmejkerski Budućnost je dosta tanka.

Sve u svemu, ovo je jedna veoma bitna utakmica za dalji tok sezone Plavo-belih. Pobeda je obaveza. Pristup i energija moraju biti na zadovoljavajućem nivou, kako se ne bi desilo eventualno iznenađenje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *