Budućnost se pojačala belgijskim plejmejkerom!

Novo pojačanje crnogorskog šampiona je Emanuel Lekomt, 27-godišnji plejmejker koji u glavni grad Crne Gore dolazi iz izraelskog Hapoel Eliata u kojem je ove sezone prosečio 13.7 poena i 5.9 asistencija.

Vreme na koledžu je podelio između Majamija i Bejlora, gde je u seniorskoj sezoni beležio 16.2 poena po utakmici.

izvor: YouTube/gaet Basket

Profesionalnu karijeru je počeo u G-ligi nastupajući za Agua Kaliente Kliperse. Nakon toga su usledili angažmani na Pirinejima, u Mursiji i Gran Kanariji.

Kratko se zadržao u nemačkim Frankfurt Skajlajnersima i francuskom Po Ortezu.

Kasnije se seli za Litvaniju u ekipu Prienaija u kojoj je imao proseke od 14.9 poena, 5.1 asistencija i 2.1 skokova po meču. Dva meseca nastupa za drugi litvanski klub, Jonavu iz koje prelazi u Izrael.

izvor: YouTube/BC Jonavos CBet

Visok 180 centimetara, Lekomt je neobično pojačanje za „plave“, uzimajući u obzir izjave šefa stručnog štaba Vladimira Jovanovića, koji je naglašavao da timu fali „veličine“ na poziciji jedan.

Kanađanin Tre Bel-Hejns igra jako dobru sezonu, ali je očigledno da mu je najveći nedostatak manjak snage za košarku na ovom nivou.

Igor Drobnjak je na početku sezone izgledao kao da bi mogao da preuzme veću ulogu u ekipi, ali se rođeni Podgoričanin muči sa pronalaskom konstantne forme i minuta.

Lekomt je reputaciju gradio kao pouzdan skorer, bez previše osećaja za asistenciju, a samo će vreme pokazati da li je uprava donela pravi potez dovođenjem omalenog Belgijanca.

izvor: YouTube/FIBA – The Basketball Channel

Njegovim dolaskom Budućnost je zaključila roster za tekuću sezonu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *