Doužer i zvanično u Partizanu!

Kao što je i najavljeno, direktno iz najkvalitetnije košarkaške lige na svetu, u glavni grad Srbije, stiže Pi Džej Doužer. Amerikanac ima 26 godina i u redove Partizana dolazi posle epizode u prestonici Kalifornije, Sakramentu.

Veliki broj igrača se tokom ovog leta licitiralo i povezivalo sa Partizanom. Usled manjka kvalitetnih i raspoloživih opcija iz komšiluka – Evrolige, sva pažnja usmerila se na Sjedinjene Američke Države. Pominjala su se razna imena, uglavnom takozvani “slobodni agenti”, kakav je i sam Doužer. Kod pojedinih, problem je bila želja za ostankom u domovini, pronalaskom kakvog – takvog ugovora i garantovane minutaže. Novi košarkaš Parnog Valjka je potpisao ugovor na godinu dana, a tražiće očigledno svoje mesto pod suncem hiljadama milja udaljenih od Južne Karoline, savezne države u kojoj se rodio.

Što se tiče osnovnih podataka iz njegove karijere, pohađao je koledž rodne grude, Južne Karoline i nije draftovan 2017. kada je izašao na “reviju” najvećih talenata “Preko bare.” Ipak, godinu dana kasnije potpisao je prvi profesionalni ugovor sa Oklahomom i sezonu 17/18 proveo u razvojnom timu Tandera. Potom prelazi u Boston Seltikse, ali ni tu ne dobija zapaženi prostor i minutažu.

Preporod se dešava u Koloradu, akteulnim šampionima, Denver Nagetsima. Uspeva da se izbori i opravda poverenje Majka Melouna. Tokom tri provedene sezone u Nagetsima, beležio je prosečno 6.7 poena, 1.9 asistencija i 3.1 skok.

Zbog nedostatka konstante i zamršene politike Denvera u poslednjih par godina, Doužer je ispao višak. Tavorio je po razvojnim timovima Vulvsa i Bulsa, potpisao minule sezone za Kingse, ali osim sporadičnih ulazaka i solidnog učinka u tim vremenskim okvirima, nije prikazao naročito.

Pi Džej je treće pojačanje Partizana, nakon Ognjena Jaramaza i Mateuša Ponitke.

O njegovim kvalitetima, karakteristikama, prednostima i nedostacima, čitaćete više u detaljnoj analizi kolega Miloša i Nikole. Očekuje se da će Obradović pokušati da stvori reinkarnaciju Dantea Egzuma u telu pomenutog Amerikanca, a da li će u tome uspeti i kakva će biti uloga Doužera, pokazaće period ispred nas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *