Da li Hogar može zaustaviti run & gun Studenata

U 20:00 u ”Morači”, Budućnost dočekuje SC Derby u podgoričkom derbiju. Idealna prilika za plavo-beli povratak na pobedničke staze u ABA ligi nakon teškog poraza od Partizana.

Nakon pobede u Evrokupu protiv Trenta, Budunost nastaljva sa toplo-hladno oscilacijama. Nije ni ta pobeda bila naročito atraktivna, ali Rejnolds je igrao rovit, a za Vajta još nije nađena zamena na tržištu. I Trento je bio oslabljen, ali pošteno su namučili Budućnost.

SC Derby sa druge strane u ovaj meč dolazi nakon dosta dobre borbe protiv zahuktale Crvene Zvezde, gde su poklekli na kraju u poslednjoj četvrtini. Nema se šta puno predstavljati o njima, a da ne stoji i dalje kao na početku sezone: tim ne baš široke rotacije koji bazira igru na tempu, tranziciji i da napad izvuče meč.

Odbrana Studenata je dosta loša, dok napad nije uvek konstantan pa se moglo videti kako su uspeli da se drže veći deo meča s oba večita, dok su naprimer pljusnuli protiv Mega MIS. Večeras mogu neku svoju šansu tražiti što Budućnost je malo istrošena s obzirom da je rotacija plavo belih skraćena.

Ali ipak Budućnost je počela dosta bolje da koristi Marka Jagodić Kuridžu, čiji šut za tri značajno otvara prostor da ostali igrači igraju u reketu, pa i pored slabije rotacije napad Budućnosti ne bi smeo imati problema.

Prošle sezone je bilo 1-1 između ove dve ekipe, a večeras najverovatnije Budućnost odnosi pobedu. Protiv Cibone se videlo da mogu stegnuti ekipe iz donje polovine tabele i vrlo moguće da će se taj trend nastaviti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *