Da li je sada vreme da se putevi ukrste?

Nesuđeno pojačanje Crvene zvezde možda ipak završi na Malom Kalemegdanu. Posle odlaska Fakunda Kampaca, uprava se okreće adekvatnim zamenama, a kao prva meta izdvaja se Šabaz Nejpir.

Pre skoro godinu dana, tada, tek izabrani trener, Vlada Jovanović, odlučio je da svoju odiseju započne sa jakim jedrima. Ipak, pokazalo se uskoro, da su jedra zakazala i da se odiseja završila brodolomom. Nejpir koji je trebao da, uslovno rečeno, drži Zvezdin brod, nije se ni pojavio na obali. Crveno – beli su se okrenuli drugim rešenjima ili eksperimentima (nazovite to kako god hoćete), a ishod je takav, da se sa Šabazom ponovo pregovara.

Prošlog leta, nakon cele drame, američki košarkaš sa državljastvom Portorika je završio u Meksiku. Upitno je bilo njegovo zdravlje, usled par povreda i manjka utakmica. Iako je imao zavidno NBA iskustvo i puno klubova u najjačoj ligi iza sebe, njegov put nije gledao u pravcu jačih angažmna. Nejpir se nalazio u mraku, bez utikača za svetlo.

Onda se naprosto desilo čudo. Nejpir je igrao solidno u Meksiku, istina, u sistemu gde preterana angažovanost i ne postoji. Sa druge strane, u prestonici mode, u Milanu, događali su se neočekivani i posve nepovoljni slučajevi. Etore Mesina koji je okupio dobar sklad igrača, tokom čitave sezone nije mogao da računa na kompletan sastav. Da li zbog povreda, bolesti ili nekih treći faktora, uvek mu je neki član postave izostajao, a krajnji rezultat je trpio.

Top8 je sve više izmicao što ako se pogledaju finansije i ambicije kluba svakako nije uspešna godina. Iskusni Italijan se rešio za poslednji potez i verovatno najveći, od svih mogućih rizika. Iz Meksika, u redove “Manekena” stigao je Nejpir i napravio revoluciju u gradu čuvene “Skale”.

Na taktove visprenog i brzog Amerikanca, Olimpija se uzdigla sa dna tabele i da je taj potpis ranije pao ili da se bar nisu zbili mnogobrojni nesrećni momenti, tim bi gotovo sigurno otišao u Plej – Of. Ovako se sezona morala nazvati neuspešnom, jer 12. pozicija na tabeli to najbolje oslikava.

Sada dolazmo do najinteresantnijeg dela. Šabaz Nejpir najverovatnije neće nastupati za Olimpiju naredne sezone! Da je ta informacija pitanje trenutka zvaničng oproštaja, pišu italijanski mediji koji već povezuju Mesinin tim za Maodom Loom, nemačkim košarkašem.

Na Malom Kalemegdanu pomno prate situaciju, sa ciljem da im se ponovi ista greška kada su “za dlaku” ispustili Amerikanca. Već odavno nije tu Vlada Jovanović. Duško Ivanović, mnogo iskusniji i snalažljiviji u radu sa vrsnim strelcima, pokušaće da odlazak argentinskog tandema (Faku&Vildoza) zameni dovođenjem Nejpira. Mediji navode da su šasne solidne, u igri su još neki klubovi (Panatinaikos, odnosno eventualno prilike iz Amerike).

U minuloj sezoni, Šabaz je prosečno, tokom 12 odigranih utakmica, beležio 15 poena uz sjajne procente za dva i tri – 45%. Za kraj, treba reći, da je Nejpiru danas rođendan, pa eto savršene prilike da mu crveno – beli navijači čestitaju rođendan i za njih mnogo važnije, potpis za voljeni klub.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *