Derbi ABA u Morači- Budućnost dočekuje Cedevitu

Danas u 18:15, na otvaranju četvrtog kola ABA lige Budućnost dočekuje Cedevita Olimpiju. Bitna utakmica za obe ekipe, jer može odlučiti kasnije plasman na tabeli.

Nakon što je Budućnost demonstrirala silu protiv Slaska u Evrokupu, u idealnom trenutku dočekuju Cedevitu. Sa druge strane, ”Zmajevima” gori pod nogama. Dva poraza u Evrokupu, prvo kući od Burse a zatim težak poraz od rumunskog Kluža. Gubila je Cedevita u jednom trenutku čak 33 razlike, a meč je gotov porazom 76-94. Jasna je uloga favorita, ali svakako da Budućnost igra ovaj meč rasterećenije.

Trenutno Budućnost ima skor 2-1 u ABA ligi, dok Cedevita Olimpija je na 2-0 sa utakmicom manje jer je duel sa Crvenom Zvezdom bio otkazan.
Statistika igrača Budućnost VOLI
Statistika igrača Cedevite Olimpije

U prošloj sezoni Budućnost i Cedevita su se sastali četiri puta (dva puta u Aba ligi, dva puta u Evrokupu), i Budućnost je imala skor 3-1. Do sada su se sastali 35 puta i Budućnost ima 19 pobeda, dok Cedevita Olimpija ima 16.

Budućnost - Cedevita
Marko Jagodić Kuridža u napetoj pobedi Budućnosti prošle sezone, 93-91
foto: Budućnost VOLI

Budućnost itekako ima razloge za optimizam ovaj meč, s obzirom na značajne napretke u slabostima koje su imali protiv Hamburga. Sve je bolja timska igra, Tre Bel-Hejns je uhvatio ritam, Rejnolds namestio ruku, i nema toliko grešaka u odbrani perimetra. Ali iako je Cedevita u lošijoj formi, ipak nisu bezazlen protivnik. Igraju brzim tempom, dosta šuteva za tri i ako se raspucaju mogu biti problem igračima Budućnosti.

Zanimljivo je da Budućnost neće prvi put igrati protiv beka Cedevite, Džoša Adamsa. Bilo je to u drugoj fazi Evrokupa, u sezoni 2020/21. Džoš je tada bio igrač Virtus Bolonje. Adams se nije proslavio dao je tada 7 poena a zatim 6. Ali Virtus je upisao obe pobede. U istom tom sastavu Virtusa bio je i bosansko-hercegovački igrač Amir Alibegović.

Nadamo se pravom spektaklu i da će biti zanimljiv meč za gledanje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *