Duško Vujošević: Plasman Srbije na Mundobasketu je ključan za budućnost reprezentacije!

Duško Vujošević je u intervjuu za Sportklub pričao o žrebu za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, a Srbija će igrati u grupi protiv Finske, Gruzije i Danske.

Pošto je Finska domaćin, pored Letonije, Poljske i Kipra, naša reprezentacija će se boriti za plasman sa selekcijama Gruzije i Danske. Vujošević je objasnio kako nikoga ne smemo potceniti:
“Košarka se igra svuda, pa niko ne sme da potceni težinu utakmica. Mada, kada se kaže da od tri ekipe, dve idu dalje, deluje da nije suviše zahtevno, ali… Od nas trenera nikada nećete čuti nešto tipa „kako ćemo, ma lako ćemo“. Sve zavisi od sastava u kojem ćemo igrati, od toga sve počinje.“

Nakon toga, osvrnuo se na dogovor FIBA i Evrolige, kao i o tome šta bi značio dobar rezultat na Mundobasketu za našu reprezentaciju:
“To je normalno, a nije bilo normalno ono što je bio slučaj tokom prethodnih kvalifikacionih prozora. Kada se sve uzme u obzir, pa ni da nikog ne potcenjujemo, očekujem da uspešno prođemo kroz te duele. Naravno, o svemu možemo detaljnije tek posle predstojećeg Mundobasketa. Dobar rezultat Srbije na SP, bio bi i uvod u dobar odaziv reprezentativnih kanidata, adekvatnu atmosferu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *