EL: Hoće li finalisti Evrolige uspeti da se vrate u pravu formu?

U Madridu se sastaju prošlosezonski finalisti Evrolige, domaći Real i Efes. Utakmica počinje večeras od 19:45.

Oba tima su u Evroligu slabije počela sezonu. Real ima skor od tri pobede i tri poraza dok Efes ima dve pobede i četiri poraza. Sigurno da čelnici ovih klubova nisu zadovoljni ovakvim startovima.

Real je u ACB ligi poražen već dva puta, od Baskonije i Saragose. Uz to imaju i pet pobeda, a trenutno se nalaze na četvrtoj poziciji.

Efes je krenuo dobro tursko prvenstvo. Pobedio je na četiri utakmice i poražen je samo na jednoj, od Alimpijevićeve Burse.

Kraljevski klub će imati jako težak zadatak da sačuva tandem Micić-Klajburn. Njih dvojica zajedno kombinuju skoro 40 poena po utakmici u Evroligi. Micić dodaje još sedam asistencija na to.

foto: Euroleague

Sa druge strane, kvalitet igrača kluba iz Madrida takođe nije sporan. U sjajnoj formi je Džanan Musa koji daje 14 poena u proseku. Gabrijel Dek se takođe sjajno počeo sezonu i beleži 14 poena i sedam i po skokova. Veliku prednost će imati u vidu centra Valtera Tavaresa.

foto: Real Madrid

Ova dva tima su se poslednji put sastali u finalu na završnom turniru u Beogradu prošle sezone kada je Efes pobedio i postao šampion Evrope.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *