Evrokup: Budućnost hvata poslednji voz

Mesec dana nakon bolnog poraza u Parizu, Budućnost se vraća na evropsku scenu. U Podgoricu dolazi Hapoel Tel Aviv, najbolja napadačka ekipa Evrokupa, koja postiže gotovo 88 poena po meču.

U prvom delu sezone Podgoričani su slavili u Izraelu rezultatom 70:64. Kameron Rejnolds je bio najbolji pojedinac “plavo-bijelih“ sa 22 koša, a u prvoj četvrtini koja je odredila dalji tok utakmice ubacio je čak pet šuteva iza linije 6,75.

To je jednostavno bilo moje veče. Šutevi su ulazili, svi saigrači su me nalazili na pozicijama na kojima sam najopasniji. Moramo da izađemo sa istom energijom kao i na prvom meču. Jaka odbrana, da pokušamo da trčimo dobro i da zaustavimo njihove odlične poentere – Brauna, Manforda i Mekrea. Imaćemo dosta posla, ali želimo da ostavimo dobar utisak i dođemo do pobede“ rekao je Rejnolds.

Hapoel je upisao sedam trijumfa zaredom u drugom najkvalitetnijem evropskom takmičenju i trenutno se nalazi na diobi drugog mesta u grupi B. Trener domaćih, Vladimir Jovanović, je svestan kvaliteta koji poseduje ekipa iz Izraela.

Hapoel ima kvalitetan sastav i što se tiče spoljašnjih, ali i unutrašnjih igrača. Posle meča sa nama su konsolidovali roster, doveli su Onuakua. Utakmica u Izraelu je jedno od naših najboljih izdanja ove sezone. Bili smo koncentrisani, ispoštovali dogovor iz svlačionice. Ako to sada ne uradimo, onda ne možemo da se nadamo dobrom rezultatu. Mora da postoji intenzitet, odgovor na njihov ‘sajz, jer su na svakoj poziciji veliki, pogotovo na poziciji pet. Imaju igrački kvalitet i u svakom trenutku mogu da nas kaznerekao je srpski stručnjak na konferenciji za medije.

Promiteas i Pariz sa omerom 9-5 dele četvrtu poziciju, a crnogorskom šampionu je ovo poslednja šansa da se uključi u borbu za prednost domaćeg terena u osmini finala, obzirom da imaju pobedu manje od grčkog i francuskog predstavnika, kao i gori međusobni skor.

foto: KK Budućnost

Utakmica je na programu u utorak od 19 časova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *