Predstavljamo EL: Novi Milano Etorea Mesine

Milan je još uvek grad mode, možda bolje reći Milan je i dalje u modi.

Kada se pogleda ozbiljnost urađenog tokom proteklog prelaznog roka nekadašnjih “Armanijevaca” dolazi se do zaključka da je zaista odličan posao uradio Etore Mesina sa svojim stručnim štabom.

Ova ekipa nije napravljena za nešto malo, ova ekipa hoće da ide na sve, mišljenja sam da sa potpunim pravom mogu slobodno da se nadaju tome.

Kao što je već i spomenuto sa klupe Milaneze predvodi jedan od trenerskih magova evrope Etore Mesina.

Deluje da je sjajni italijanski stručnjak imao odrešene ruke kada je u pitanju ovaj prelazni rok, doveo je neka zaista zvučna, kvalitetna evroligaška pojačanja.

Kao na traci su stizali: Dešon Tomas, Billi Beron, Stefano Tonut, Brendon Dejvis, Johanes Fojtman, Mitru-Long, Kevin Pengos.

Statistika Pojačanja koja su stigla u Milan tokom prelaznog roka:
Mitru-Long 16.5 pts, 4.5 reb, 4,5 ast.
Dešon Tomas 10 pts, 3 reb, 1 ast.
Beron Bili 10.5 pts, 2 reb, 2 ast.
Stefano Tonut 14 pts, 3 reb, 3 ast.
Brendon Dejvis 11 pts, 4 reb, 1.5 ast.
Johanes Fojtman 8.5 pts, 5 reb, 1,8 ast.
Kevin Pengos /

OLIMPIA MILANO

Na zaista nekoliko sjajnih pojačanja koja su stigla u klubu tu su još uvek starosedeoci od prošle sezone: Šavon Šilds, Devon Hol, Điđi Datome, Nikolo Meli, Kajl Hajns.

Stiče se dojam da je ekipa Olimpije Milan veoma jaka ekipa koja je zaista vise nego dobro pokrivena na apsolutno svim pozicijama.

Počev od pozicije pleja na kojem će minute deliti Kevin Pengos i Stefano Tonut.

Dva jako slična igrača ali u samoj srži veoma različita.

KARTE ZA MEČEVE MILANA MOŽETE KUPITI PUTEM SLEDEĆEG LINKA:

https://www.viagogo.com/ww/Sports-Tickets/Basketball/Euroleague-Basketball-2022-23-Tickets?AffiliateID=49&adposition=&PCID=PSROWGOOSPOEUROLA0234942A&AdID=618136443972&MetroRegionID=&psc=%2c&ps=cy-4445%7cmr-512%7ct2c-13535&ps_p=0&ps_c=14867329186&ps_ag=143484678674&ps_tg=kwd-317487524875&ps_ad=618136443972&ps_adp=%2c&ps_fi=%2c&ps_li=%2c&ps_lp=1028591&ps_n=s&ps_d=c&gclid=EAIaIQobChMI9NOfjrrL-gIVaEaRBR0xiwcNEAAYASAAEgIpMPD_BwE: Predstavljamo EL: Novi Milano Etorea Mesine

Pa dalje na veoma jakim pozicijama beka i niskoga krila, gde se protivniku može lako zapretiti šutem spolja ali bez dileme još lakše se može ući u fajterski mod, tu su i pokrivaju ih Tomas, Beron, Ševon, Devon i Long.

Visoke pozicije deluju kao posebna priča za sve košarkaške sladokusce.

Ekipa crpi svo potrebno iskustvo i smirenost upravo sa pozicije krilnog centra na kojoj su dva veterana italijanske košarke koja imaju još što šta da pokažu: Nikolo Meli i Điđi Datome.


Real SPGHighlights

Šut može, opasnost ispod koša takođe, od njih preti apsolutno svaka moguća opasnost.

Dvojac od centarskog trija čine specijalisti za defanzivne zadatke, često niži od svojih protivnika koji ih napadaju.

Takođe još češće bedem koji je nekada gotovo nemoguće proći, Kajl Hajns i Brendon Dejvis. Na njih ćemo dodati još Johanesa Fojtmana koji je dosta različitiji od njih, zbog ogromne opasnosti u šutu.

Tu se može videti da centarska linija ne manjka kvalitetom i raznovrsnošću.

Sastav Olimpije Milana za sezonu 2022/2023: Kevin Pengos, Naz Mitru-Long, Dešon Tomas, Bili Beron, Šavon Šilds, Devon Hol, Điđi Datome, Stefano Tonut, Nikolo Meli, Brendon Dejvis,Kajl Hajns, Johanes Fojtman.

Zaključni komentar

Ekipa Olimpije Milano deluje kao jedna veoma raznovrsna ekipa, napadački veoma potentna koja može da uđe u mod kada je u stanju da zatrpa koš protivnika bez milosti.

S obirom da su svega igrači na pleju poznati kao timski orijentisani igrači, sa odličnim pregledom igre koji tim gotovo uvek stavljaju ispred sebe (pre svega Pengos), mišljenja sam da će ekipa Milana igrati baš takvu timsku košarku.

Svakom protivniku će biti izuzetna opasnost, ako budu uspeli da tokom cele sezone održe konstantnost.

Mislim da su u tom slučaju jedni od glavnih favorita ovogodišnjeg takmičenja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *