FMP brzo reagovao: Tilman stiže u Železnik

Nakon odlaska Trenta Frejzera u Zenit, „Panteri“ nisu traćili vreme u pronalaženju novog igrača na poziciji jedan. 27-godišnji Amerikanac Ostin Tilman je potpisao jednomesečni ugovor uz mogućnost produžetka saradnje.

Koledž košarku igrao je na univerzitetu Monmut gde je u seniorskoj sezoni proglašen za najboljeg „šestog čoveka“ u Metro Atlantik konferenciji.

izvor: YouTube/Monmouth University Hawks

Zanimljiv podatak jeste to da je Tilman prvi bek u istoriji univerziteta koji je uspeo da zabeleži tripl-dabl učinak na jednom meču kada je protiv Jejla ubacio 11 poena uz 12 skokova i 15 asistencija.

Profesionalnu karijeru je započeo na Pirinejima gde je igrajući za portugalsku ekipu Galitos-Bareiroa imao u proseku 17.7 poena, 5.3 skoka i 5.1 asistenciju.

izvor: YouTube/BHP Productions

Zatim su usledile dve godine provedene u drugim ligama, prvo Francuske, a potom i Italije gde je nastupajući za Evru i Orasi Ravenu prosečno beležio 16.1 poen, 4.6 skokova i 4.5 asistencija.

izvor: YouTube/İce Basketball Highlights

Tekuću sezonu je počeo u francuskom Le Portelu gde je odigrao tri meča nakon čega je došlo do sporazumnog prekida saradnje, pa tako u Beograd dolazi kao slobodan igrač.

izvor: YouTube/Austin Tilghman

Tilman se stilski dosta razlikuje od Frejzera. Nije izraziti šuter, većinom se oslanja na prodor igru gde koristi svoju snagu da poentira u reketu i kreira za saigrače, pa će biti zanimljivo videti kako će izgledati igra FMP-a u narednom periodu.

izvor: YouTube/Austin Tilghman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *