FMP i SC Derby spremni za iznenađenja!

Večeras od 21 čas će se u poslednjem četvrtfinalnom susretu za prolaz dalje boriti ekipe FMP-a i Studentskog centra iz Podgorice.

foto: SC Derby

Panteri sa novim trilingom stranaca

Redove kluba iz beogradskog predgrađa su ovo leto napustili Čarls Menign, Bo Bič, Čarls Mur i Ebuka Izundu, a ekspresno su zamenjeni potpisima bekova Lamonta Tarnera i Džordana Vokera, kao i centra Nejta Votsona. Ubedljivo najiskusniji igrač u predstojećoj sezoni biće Bojan Subotić koji je potpisao ovo leto, baš kao i bivši igrač Mege – Luka Ašćerić, kao i rođeni Baranin – Marko Živanović.

FMP je uspeo da zadrži Aleksu Stepanovića koji je prethodne sezone pružao sjajan učinak, a koji sa mladim Nikolom Šaranovićem, Ognjenom Matovićem, Andrijom Vukovićem i Pavlom Mišićem ponovo Pantere čini jednom od najmlađih ekipa u ligi.

foto: FMP

Studenti spremni za nove ispite

Studentski centar je u prošloj sezoni regionalne lige bio jedno od najprijatnijih iznenađenja. Kao osma ekipa su ušli u prošireni plej-of, da bi u prvoj utakmici četvrtfinala uzeli brejk Partizanu u Areni. Ipak, Podgoričani nisu do kraja mogli da odolevaju crno-belima koji su nakon preokreta u toj seriji na kraju postali regionalni prvaci.

Studenti su, osim prelaska Megija u Budućnost, uglavnom zadržali okosnicu iz prethodne sezone sa blizancima braćom Ivišić, Kenanom Kamenjašem, Pavlićevićem, Starovlahom i Hadžibegovićem. Najveće pojačanje ovo leto je Borna Kapusta koji je stigao iz Cibone.

foto: ABA League/Dragana Stjepanović

U četiri susreta u prethodne dve sezone, FMP i SC Derby su odneli po dve pobede – i jedni i drugi su svaki put odbranili domaći parket. Sigurno je da se i jedna i druga ekipa spremaju da pomrse konce favoritima na ovom predsezonskom turniru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *