Iz prve ruke: Zlatko Jovanović o Brodzijanskom

Prethodnih dana pažnja košarkaške javnosti u Srbiji bila je usmerena na jednog čoveka, Vladimira Brodzijanskog. Slovačkog visokog igrača mediji su povezivali sa Partizanom, a ovog su jutra crno-beli i zvanično potvrdili njegov dolazak.

Seniorsku karijeru započeo je u Obradoiru, a potom su usledile i dve uspešne sezone u Badaloni.

Tokom svoje prve sezone u Huventudu, beležio je 11.4 poena i 3.1 skok po meču u Evrokupu, odnosno 10.4 poena i 3.2 skoka u ACB ligi. U drugoj sezoni popravio je učinak u internacionalnom takmičenju, pa ja tako za manje vremena provedenog na parketu imao bolji učinak nego u prethodnoj sezoni – 12.3 peona i 3.8 skokova.

Po završetku sezone 2021/22 iz Španije se seli u Tursku. Epizoda u Bahčešehiru se ubrzo završila i stigao je poziv Željka Obradovića.

O dolasku Brodzijanskog u redove nekadašnjeg šampiona Evrope, pričali smo sa čovekom koji ga izuzetno dobro poznaje, pomoćnim trenerom reprezentacije Slovačke i glavnim trenerom Komarna, Zlatkom Jovanovićem.


FOTO: https://mobile.twitter.com/zlajajovanovic

Jovanović o svom igraču govori izuzetno pohvalno:

“Trenutno sam sa Brodzijanskim na pripremama reprezentacije (Slovačka je juče savladala Dansku rezultatom 74:70, dok ih u nedelju očekuje duel sa Norveškom). On je izuzetno dobar čovek i igrač. Imao je zapaženu ulogu u Španiji, ACB ligi. Dok u Turskoj nije uspeo da dobije ulogu koju je hteo. Na kraju, desi mu se dolazak u Partizan. Odlazak u evroligaški tim koji sa klupe predvodi Željko Obradović, najbolja je moguća opcija za njega. Napadački odličan igrač i dobar šuter, koji pokriva pozicije četiri i pet. Obzirom na stanje u rosteru i rotacijama koje će Partizanu biti potrebne, očekujem da nađe svoju ulogu u timu. Odličan je momak, dobar radnik koji o košarci razmišlja 24 sata dnevno. U reprezentaciji nam je alfa i omega, neko sa kime je izuzetno lako raditi, jer je jako posvećen i vredan. Za kraj, poželeo bih mu puno zdravlja i sreće u novom iskoraku u karijeri. Drago mi je što vidim koliko je srećan i ponosan, te koliko jedva čeka da se priključi ekipi Partizana”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *