Miško Ražnatović odgovorio Partizanu – bez dlake na jeziku

Košarkaški klub Partizan Mozzart bet se danas oglasio saopštenjem za javnost povodom slučaja Jama Madara i njegove zastupničke agencije. Na odgovor Madarovog agenta, Miška Ražnatovića se nije dugo čekalo, te vam isti prenosimo u celosti:

foto: Euroleague/KK Partizan Mozzart Bet

Činjenice su sledeće: Nisam učestvovao u sastavljanju ugovora između Madara i Partizana, niti pismenoj komunikaciji, niti imam saznanja o tome da li su mejlovi završavali u spam folderima. Moj posao je bio, kada je igraču saopšteno iz Amerike da je slobodan, da dogovorim novi ugovor. Bez sumnje da je logičan izbor i bio da nastavi sa Partizanom, imajući u vidu veću ulogu u finalu ABA, te sam ga usmerio da mora da razgovara sa Željkom Obradovićem, što je Jam i uradio. Došao je iz Izraela, obavio razgovor i odlučio da ostane – naveo je Ražnatović u pisanoj izjavi za Tanjug.

Madar je prihvatio da se raskid anulira i da ostane po starom ugovoru, međutim klub sada to više nije želeo i insistirao je da se ugovor produži, kako bi nakon odigrane sezone mogao da prihoduje obeštećenje bilo iz Evrope ili od NBA. Sasvim legitimno, dodao je Ražnatović.

Posle višednevnog ubeđivanja, igrač je prihvatio produženje i tražio sam od kluba, porukom u petak, 7. jula u 9:12 povećanje od 75.000 USD u prvoj godini. Takođe legitimno i veoma skromno i nikako dvostruko više. Od kluba sam dobio odgovor u 9.15 da je u pitanju Jamov veliki bezobrazluk i da principijelno nema povećanja.

U narednim danima se veoma ružno komuniciralo, provlačile su se i blage pretnje i povratka više nije bilo. Epilog priče je da je Jam Madar potpisao ugovor sa novim klubom za neuporedivo veći iznos od onoga za koji je bio spreman da ostane u Partizanu, da je bilo kulturnijeg ponašanja i dobre volje od strane kluba, jasan je Ražnatović.

Partizanu su ponuđene dve opcije: da igrač ostane pod važećim ugovorom bez produženja ili da poveća iznos u prvoj godini za 75.000 i dobije produženje ugovora. O tome naravno postoje pismeni tragovi. Da je bilo koja od opcija prihvaćena, danas ne bi bilo potrebe za pisanjem saopštenja o odlasku “mejlova u džank”. Žestina reakcija kroz prekid saradnje, samo dodatno pokazuje svesnost kluba o neprimerenom vođenju pregovora i postupanju čoveka koji se time bavio i greškama koje su načinjene. Što se prestanka saradnje tiče, naravno da imam žal usled iste, imajući u vidu da se radi o jednom od najvećih evropskih klubova, ali  ako je to cena, koja se mora platiti da bi se radilo profesionalno i štitio interes igrača, spreman sam da je platim. – zaključio je Ražnatović.

Jedno je sigurno, bura koja se podigla se neće dugo stišati oko ovog slučaja.

One thought on “Miško Ražnatović odgovorio Partizanu – bez dlake na jeziku

  1. Lazovcina od menadzera. Kada KK Partizan nije pristao na povecanje plate za 75000 evra godisnje mogao je da kaze da ostaje u Kk Partizan jos godinu dana bez povecsnja plate, po starom ugovoru, a ne da potpisuje za Fenerbahce ugovor, i ako ima ugovor sa KK PARTIZAN.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *