Nastavak crveno-belog niza ili senzacija u najavi?

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet i Mege MIS će večeras od 21h ući u finalni okršaj Kupa Radivoja Koraća u Nišu.

Crveno-beli tim je u finale ušao nakon rutinske pobede protiv Borca u četvrtfinalu, a zatim i velikog preokreta i slavlja u polufinalu protiv Partizana rezultatom 83:75.

Ekipa Duška Ivanovića se nalazi u dobroj formi, i sigurno će imati imperativ trijumfa i podizanja trofeja u predstojećem meču.

Dobar turnir igraju argentinski dvojac Luka Vildoza i Fakundo Kampaco, kao i srpski reprezentativci Nemanja Nedović i Filip Petrušev.

Takođe, vrlo bitnu rolu u polufinalu su imali Luka Mitrović i Ben Bentil. Njih dvojica su značajno pomogli svojim saigračima.

Sa druge strane, ekipa Mege MIS je do finala stigla pobedom protiv Vojvodine, a zatim i deklasiranjem ekipe FMP iz Železnika u polufinalu. Mega je u polufinalu slavila ubedljivim rezultatom 86:67.

U tom susretu, potencijalno dobar nastup i u finalu najavili su Petar Kovačević sa 20, kao i Danko Branković i Aleksa Uskoković sa po 13 poena.

Mlada ekipa Mege svakako u ovu borbu za trofej ulazi sa manje pritiska, ali i sa par sati odmora više. To u formatu turnira može da bude izuzetno bitan faktor.

Ostaje nam da vidimo da li će ekipa Crvene zvezde Beograd opravdati ulogu apsolutnog favorita i osvojiti treći put u nizu takmičenje koje nosi naziv po Radivoju Koraću ili će pak Mega MIS uspeti da na krilima mladog tima ponovi finale iz 2016. godine kada je u okršaju protiv Partizana uspela da u vitrine kluba donese prvi trofej.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *