NBA tip: Borba Minesote da opstane u plej-ofu

U 03:30 iza ponoći, odigraće se četvrta utakmica plej-of serije između Minesote i Denvera. Denver trenutno vodi 3-0 i Minesota će probati da preživi u seriji.

izvor: Youtube/ Denver Nuggets

Denver je pokazao da je bolja ekipa od Minesote, i ostala je još jedna utakmica i da privedu seriju kraju. Ali pokazali su neke mane u obrani. Stoga, odlučili smo se za sledeću opkladu:

Rudy Gobert preko 13,5 poena kvota 1,85

Denver je okej odradio posao u odbrani, u G1 su bili odlični, ali veliki problem postoji u odbrani pick and rolla. Majkl Porter Džunior loše rotira i kasni s tagovanjem Goberta, i iz toga je Gobert imao dve sjajne partije. Rudi je imao devetnaest poena u drugoj utakmici i 18 u trećoj.

U trećoj utakmici, Gobert je igrao samo 30 minuta jer je nakupio est ličnih grešaka. Takođe, gađao je 4/8 sa linije slobodnih bacanja.

Minesota je šutirala solidno za tri, ali ne dovoljno dobro.
foto: NBA/ printscreen

U suštini, iako je Gobert imao otvorenih zicera, odluka da Jokić brani pick and roll iskakanjem se pokazala solidnom. Minesota nema dovoljno kvalitetnih šutera da iskoristi prednost koja nastaje pri takvom odbranom. Ne bi trebao Denver da menja odbranu, svakako drop odbrana je nešto šta ne dolazi u obzir s Jokićem jer nije dovoljno mobilan da negira šut iz driblinga bez da ne rizikuje da dopusti lagano polaganje.

Goberta očekuje velika minutaža, igraće sigurno preko 35 minuta osim ako ga faulovi ne izbace iz takta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *