NOVICA – TO JE KAPITEN

Kapiten je osoba koja svom timu treba da bude neraskidiva veza, okosnica, glavni šraf koji će nositi celu ekipu i biti tu kada je najteže. Kapiten je osoba na koju saigrači mogu da se oslone, kako na terenu tako i van njega. Kapiten je neko ko je uzor timu i neko ko treba da bude primer ostalim igračima, glavni pokretač energije i dobre atmosfere, neko ko će uvek da da dobru kritiku, ali i neko ko će da pohvali.

Kapiten je osoba koja će svojim iskustvom i savetima doneti prevagu i prednost na terenu, a svojim trudom i zalaganjem pokazati zašto je to što jeste – kapiten.

Na današnji dan, pre tačno godinu dana, poslednju svoju utakmicu odigrao je jedan takav – Novica Veličković.

foto: Dragana Stjepanović

Svaki ljubitelj sporta, bez obzira na to kojoj strani Beograda pripada, mora priznati da je Novica sinonim za kapitena.

Svojim trudom, zalaganjem i energijom oduševljavao je sveprisutnu masu, savetima i iskustvom imao ogroman uticaj na saigrače, a tim što je uvek bio uz Partizan, čak i u vreme povreda, pokazao zašto je pravi primer kapitena.

foto: Dragana Stjepanović

Od prvih koraka u Partizanu se videlo da je Novica osoba koja sve radi srcem i koja svemu pristupa dajući 100% sebe, zbog čega je i okupirao srca mnogih, a time stavio do znanja da će u narednim godinama biti jedan od glavnih igrača pod komandom Duška Vujoševića. 

Mnogo odricanja, a još više suza, krvi i znoja je trebalo da bi stigao do madridskog Reala, gde se zadržao tri godine i ostavio veoma dobar utisak. Putovanje koje je proveo u Megi, Broseu i Trabzonu završilo se povratkom u njegov Partizan gde je i završio karijeru fantastičnom oproštajnom utakmicom protiv Efesa u kojoj je Partizan izašao kao pobednik.

Broj ljudi na tribinama je dovoljan dokaz njegove veličine i toga šta on znači za taj klub. Svi trofeji i medalje imaju istu vrednost kao njegovo bacanje za svaku loptu. Novica – to je kapiten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *