Novo saopštenje: “Zvezda se jedina zalaže za interese srpske košarke!”

U medijima je u ponedeljak, 17. jula, izašla vest o sednici skupštine ABA lige i kako je razmatrano o izbacivanju crveno-belih iz ovog takmičenja. Kao odgovor, na svom oficijalnom sajtu, KK Crvena zvezda izdao je još jedno saopštenje.

U saopštenju navode kako nisu prisustvovali ovoj sednici, jer ne žele da slušaju “monologe” ostalih članova skupštine, čiji interesi nisu isti kao interesi regionalne košarke.

Takođe, odlučili su da ne učestvuju u sastancima koji ne donose suštinske odluke za ligu, kao što je određivanje kalendara takmičenja. Navode kako je ABA liga jedina liga koja je tokom sezone 2022-2023 igrala bez utvrđenih termina utakmica, što je imalo negativne posledice. Takođe, važno im je pitanje prisustva šest srpskih klubova u ligi od ukupno četrnaest, što podržavaju, ali pominju kako se KK Partizan ovoj ideji protivi.

U ovom saopštenju, KK Crvena zvezda Meridianbet izražava nezadovoljstvo i kritikuje Dragana Bokana, Ostoju Mijailovića i, kako ga nazivaju, “odvjetnika” ABA lige, gospodina Granića. Smatraju da oni koriste svoje pozicije kako bi nametnuli ideje koje nisu u skladu s interesima košarke u regionu. Takođe, klub izražava protivljenje pojedinim srpskim klubovima, posebno KK Partizanu.

Saopštenje možete pročitati ispod:

“KK Crvena zvezda Meridinabet primoran je da se obrati javnosti ovim putem, nakon brojnih dezinformacija koje su se u ponedeljak pojavile u srpskim medijima, posle Skupštine ABA lige jtd koja je održana u Zagrebu – a bolje da se nije ni održala.

Odluka KK Crvena zvezda Meridianbet da ne prisustvuje toj Skupštini pokazala se potpuno ispravnom, jer kao jedan od klubova koji su osnivači i suvlasnici ove lige, ali i klub koji u potpunosti poštuje Društveni ugovor, nismo želeli da slušamo monologe (sa ciljem da se dezinformiše većina klubova) Dragana Bokana, Ostoje Mijailovića i gospodina Granića „odvjetnika“ ABA lige koji polako ali sigurno postaje privatni advokat ovog tandema i pojedinih interesnih grupa koje bi da vode ligu u skladu sa svojim, a ne interesima košarke u regionu.

KK Crvena zvezda Meridianbet neće učestvovati u farsama i sastancima koji traju satima, i na kojima ne raspravljamo o suštinskim stvarima koje su važne za ligu poput kalendara takmičanja (ABA liga je bila jedina liga na svetu koja je takmičarsku 2022-2023 počela i završila bez utvrđenih termina utakmica – posledice smo videli tokom maja i juna), ali i pitanjima koja su od krucijane važnosti za interese srpske košarke – poput 6 srpskih klubova u ligi od 14 klubova (a za koje se KK Crvena zvezda Meridianbet čvrsto zalaže), a kojima se protive i pojedini srpski klubovi, konkretno KK Partizan? Zašto?

Verujemo da je to pitanje mnogo važnije od prijema KK Studentski Centar Derby u članstvo privremeno proširene ABA lige (koja podsećamo broji 14 klubova nakon COVID perioda).

Želimo da pojasnimo prvenstveno srpskoj javnosti da tandem Bokan – Mijailović uz podršku „odvjetnika“ Granića, već 5. ili 6.put na sednicama Skupštine, grubo uzurpirajući infrastrukturu ABA lige, pokušavaju perfidno višesatnim monolozima da „provuku“ ideju o osnivanju novog regionalnog takmičenja (odnosno novu ABA ligu) u kome neće biti KK Crvena zvezda, ali i svih klubova koji se zalažu za pridržavanje Društvenog ugovora, Statuta, bylaws-a takmičenja i svega onoga što jednu ligu čini ozbiljnom!

Dovoljno je da podsetimo na slučaj jednog srpskog kluba – KK Zlatibor koji je svoje pravo da igra ABA ligu izborio na terenu u aprilu 2022.godine, ali tamo nije završio. KK Crvena zvezda Meridianbet se bori (i boriće se) da se takav slučaj više nikada ne ponovi!

Podsećamo javnost da se KK Crvena zvezda Meridianbet pridržava Društvenog ugovora ABA lige i osim argumenata ima pravo i zakon na svojoj strani.

Zato nas zaista zanima koja se to „većina klubova“ zalaže za izbacivanje KK Crvena zvezda Meridianbet iz ABA lige, kako to misle da urade svesni ogromnih sankcija i tužbi sponzora ove lige (a najveći dolaze iz Republike Srbije) i ko će od srpskih klubova podići ruku za izbacivanje KK Crvena zvezda Meridianbet – kako bi se konačno i jednom za sva vremena „prebrojali“ ko se zaista zalaže i brani interese srpske košarke u ABA ligi!

Budno ćemo pratiti nastavak sednice Skupštine koja je navodno zakazana za ponedeljak, a KK Crvena zvezda Meridianbet će o svemu detaljno izveštavati javnost.

U Beogradu 17.07.2023.godine

KK Crvena zvezda Meridianbet”

One thought on “Novo saopštenje: “Zvezda se jedina zalaže za interese srpske košarke!”

  1. Zalaže se za svoje interese,brzo su zaboravili kako su se zalagali zdušno protiv Partizana u našoj prvoj ligi valjda je i to bilo u interesu Srpske košarke karma je čudo sve se vraća sve se plaća.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *