Od lošeg ka gorem: Budućnost deklasirana u Morači

Košarkaši Budućnosti ubedljivo su poraženi u Morači od Gran Kanarije rezultatom 69:94. Ovo je osmi poraz plavo-bijelih u okviru Evrokupa, koji je žestoko razljutio navijače Budućnosti.

Ako se poraz od Trenta u prošlom kolu može okarakterisati loš dan na poslu, šta reći za izdanje košarkaša Budućnosti protiv Gran Kanarije.

„Plavo-bijeli“ su protiv tima sa Kanarskih ostrva bili kompetitivni prva dva minuta, a nakon toga je usledio slobodan pad. Konačan rezultat je bio 94:69 za špansku ekipu.

Crnogorski šampion je time doživeo najteži poraz kod kuće u Evrokupu, a čak deveti od Gran Kanarije u deset međusobnih duela.

Gosti su od samog početka preuzeli kontrolu, u nekoliko navrata pravili dvocifrene serije, a u 17. minutu igre imali već 26 poena prednosti (!) (18:44).

Jedini koji se reprezentativno predstavio bio je Erik Grin, postigavši 25 koševa. Često je delovalo da Budućnost neće moći da poentira bez njega na parketu, što nije bilo daleko od realnosti, sa obzirom na to da je jedini košarkaš sa dvocifenim učinkom bio upravo on.

izvor: YouTube/EUROLEAGUE BASKETBALL

Podgoričani su u poslednjem minutu trećeg kvartala „prišli“ na minus 16 (50:66), ali je četvrti period samo poslužio „kanarincima“ da poprave koš razliku.

Foto: KK Budućnost VOLI

Najvatrenije pristalice kluba iz glavnog grada Crne Gore, “Varvari“ su pri rezultatu 57:86, počeli sa uzvicima „Vlado odlazi“, kojima se do kraja meča pridružio ostatak publike.

Teško je pronaći adekvatne reči kojima bi se opisala partija koju je pružila Budućnost na ovoj utakmici. Ono što najviše brine jeste indolentnost ekipe, nedostatak želje, kao i zaista neverovatno statična i jednodimenzionalna igra u napadu.

Drugi najefikasniji u domaćem timu bio je Džej Džej O’Brajen sa devet poena, dok je Alfa Kaba upisao osam, uz 11 skokova.

U redovima gostiju, Džon Šurna i Mikel Salvo su ubacili po 16, Nikolas Brusino je dodao 14, Endru Albisi 11…

Foto: KK Budućnost VOLI

U poslednjem kolu regularnog dela takmičenja, Budućnost ide na noge Turk Telekomu, a Gran Kanarija dočekuje Hamburg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *