Partizan apsolutni favorit na prvom stepeniku ka Žućkovoj levici

Partizan i subotički Spartak će večeras od 18 časova u niškom Čairu odigrati prvo četvrtfinale ovogodišnjeg Kupa Radivoja Koraća.

Crno-beli su uspeli da vežu neke vrlo bitne pobede i trenutno su uz Olimpijakos ekipa u najboljoj formi u Evroligi sa skorom 8-2 u poslednjih deset mečeva. Na tabeli Evrolige, Parni valjak se nalazi na šestoj poziciji, dok je u regionalnoj ligi na deobi prvog mesta.

https://www.aba-liga.com/standings/22/1/

https://www.euroleaguebasketball.net/euroleague/standings/

foto: KK Partizan

Tim Željka Obradovića ove godine predvodi sjajna trojka u vidu kapitena Kevina Pantera koji prosečno beleži 15 poena i Dantea Egzuma i Matijasa Lesora koji ga prate sa po 13. Najbolji evropski strateg je morao da se odrekne dva igrača sa stranim pasošima zbog propozicija takmičenja, te je u glavnom gradu ostavio Jama Madara i Joanisa Papapetrua, a na jug Srbije poveo još Zeka Ledeja i svoju uzdanicu još iz Fenerbahčea, Džejmsa Nanelija.

foto: KK Partizan

Subotički tim ove sezone beleži dobre rezultate, sa skorom 15-7 nalaze se na četvrtoj poziciji Košarkaške lige Srbije i pred završni turnir Kupa uspeli su da vežu četiri trijumfa. Najbolji pojedinci ekipe su amerikanac P.J. Hardy i Filip Barna, dok bitan šraf predstavlja iskusni deo u vidu Miloša Milisavljevića, Andrije Bojića i kapitena Predraga Prlje. Spartak je sa klupe predviđenim bivšim šefom stručnog štaba Partizana, gospodinom Željkom Lukajićem.

foto: KK Spartak Office Shoes

Partizan u ovaj meč ulazi kao apsolutni favorit sa najvećim apetitima na turniru, dok Spartak kao autsajder svoju šansu traži baš u činjenici da je ovo kup takmičenje gde su iznenađenja moguća.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *