Partizan i SC Derbi u finalu ABA Liga Superkupa!

Superkup se vratio na velika vrata, kvalitetom košarke koju su nam učesnici pružili možemo zakljuciti da ovo takmičenje ima svetlu budućnost. U finalu ovogodišnjeg turnira u kom se našlo osam najbolje plasiranih ekipa sa izuzetkom Crvene Zvezde, snage će odmeriti Partizan i pomalo neočekivano SC Derbi koji je napravio iznenadjenje pobedivši Budućnost.

Delovalo je od početka da Partizan odskače kvalitetom, ali je mlada ekipa Mege je u četvrtfinalnom duelu sa crno-belima odigrala i van svojih mogućnosti pa se da zaključiti da su najviše poteškoća zadali četi Željka Obradovića. U polufinalu je Partizan u svakom momentu držao konce meča u svojim rukama pa Igokea nije imala realne šanse da napravi senzaciju. Sa druge strane put SC Derbija do finala počeo je ubedljivom pobedom protiv FMP-a, da bi pravi podvig bio načinjen u polufinalu gde je savladana favorizovana Budućnost koja je ovog leta dovela veliki broj kvalitetnih igrača.

Na kraju kada svedemo crtu finalisti su tu više nego zasluženo, a da li će Partizan osvojiti svoj pedeseti trofej u klupskoj istoriji ili će im račune pomrsiti SC Derbi koji je i prošle sezone pokazao da je sposoban za tako nešto saznaćemo posle finala ABA Liga Superkupa, koje je na programu danas od 21 čas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *