Partizan zakazao duel sa Igosima i došao na korak od finala!

Poznato je prvo polufinale SuperKupa ABA lige. Igokea je na otvaranju pomenutog turnira slavila protiv Cedevita Olimpije, dok je Partizan (očekivano) porazio talentovanu ekipu Mege MIS.

ŠTA SMO VIDELI U ČETVRTFINALU?

Iako je proslava pola veka postojanje Igokee bila povod za pripremni turnir u Laktašima i Banjaluci, rezultat nije dozvolio da se na istom sastanu Partizan i tim iz Republike Srpske. Situacija se sada promenila. Igokea je poprilično lako i ubedljivo porazila slovenačkog predstavnika – Cedevita Olimpiju i pokazala da će ove sezone njene ambicije ponovo biti najviše moguće. Partizan je nakon osvajanja turnira u Republici Srpskoj i spektaklu na Tašmajdanu protiv Fuelenbrade, nastavio pobednički niz. Pala je uvek perspektivna ekipa Mege sa nekoliko novih prospekata vrednih pažnje.

Željko Obradović se odlučio da odmori Aleksu Avramovića, koji jeste bio u sastavu, ali nije ulazio na teren. Jedan od trenutno najpoznatijih likova srpske scene dobio je par dana odmora i fizičke i mentalne pripreme za nastavak napornih i zahtevnih zadataka, nakon nastupa u reprezentativnom dresu. Mateuš Ponitka je takođe falio popuni sastava pošto se požalio na povredu tokom duela sa bratskom Fuelenbradom i medicinski deo crno – belih je odlučio da se ne rizikuje. Ostali igrači su dobili određene minute, najmanje Tristan Vukčević (08:39), najviše, kao po običaju, Zek Ledej (27:54).

Kada se radi o prvoj utakmici ovogodišnjeg SuperKupa, Igokea je na pogon proverenih “abaligaških” opcija neutralisala ljubljansku Olimpiju. Skoro svi izabranici Vladimira Jovanovića manje ili više imaju iskustva igranja regionalne košarke, neki i evroligaških mečeva (poput Vladimira “Gagija” Milosavljevića). Mimo bivšeg kapitena Partizana i reprezentativca Srbije, istakli su se Edin Tadić – doskorašnji član Budućnosti kome je ovo drugi mandat u Igosima, potom jedan od mlađih – Nikola Tanasković, odnosno Marko Jošilo, popularni Klej Tompson desne obale Drine. Nešto slabiju utakmicu predstavili su Marko Jeremić koji je prošle sezone branio boje Cedevita Olimpije i Stef Mudi sa podebelim spiskom klubova u karijeri.

Elem, kada se na ovu osnovu igrača dodaju i imena Zorana Nikolića, Nemanje Gordića, Maria Nakića, jasno je da se radi o dosta dobro pomešanoj ekipi iskustva, znanja i talenta pa ćemo videti koji će biti krajnji dometi Igokee. Za početak, suprotstaviće se Partizanu i sigurno pokušati da iznenade.

PROČITAJTE NAJNOVIJE TEKSTOVE NA PORTALU:

Što se tiče aktuelnog prvaka ABA lige, Partizan je opravdao status favorita i došao do trijumfa protiv vrlo perspektivne Mege MIS. Trener Barać ostao je na klupi beogradskog kluba i zasnovao filozofiju koju je i tokom prošle sezone demonstrirao kroz određene segmente igre. Andrija Jelavić i Nikola Đurišić, momci rođeni 2004. godine posebno su namučili odbranu crno – belih i zaista se sasvim pristojno uveli u zvanične utakmice koje ih tek čekaju od kraja septembra.

Nikola Topić i Filip Jović – zlatni dečaci sa Eurobasketa U18 prvi put su odigrali zajedno u tandemu u dresu Mege i upisali po šest poena. Interesenantno ekipa nema ni jednog Amerikanca, a jedini stranci pored Jelavića su još uvek vrlo mladi igrači; Ilijasoglu i Kobzisti.

Partizan je tokom druge četvrtine stvorio nešto značajniju prednost (+15), ali su upornost i posvećenost protivnika vratili utakmicu u egal, do te mere da se treća deonica završila nerešenim ishodom. Na kraju je Parni Valjak jednostavno pokazao kvalitet i nadmoć i pre svega preko raspoloženog Kaminskog pod košem, odnosno Pantera spolja dodao gas i plasirao se u polufinale.

Prostora za napredak itekako ima. Defanzivno pogotovo, mada ni ofanzivno nisu blistavi u pojedinim situacijama – previše kombinovanja i potrebe za često nepotrebnim ekstra pasom uslovili su greške i izgubljene lopte. Naravno, još uvek se može reći da traje pripremni period pa samim tim i uigravanja i upoznavanja saigrača i njihovih kretnji. Pi Džej Doužer kao novajlija i čovek koji je prvi put prešao Atlantik i došao u Evropu, dobro se adaptirao na uslove Partizana i oseća se da će biti važan šraf. Vidi se da Obradović očekuje od Koprivice i Vukčevića osetno prisustvo i angažovanje pa će i njihova pomoć, dok verovatno ne dođe snaga pod košem u vidu pojačanja, morati da se uoči i naglasi.

Više o utakmici Partizana i Mege pročitajte na našem portalu, u skeneru kolege Vukašina.

Utakmica između Partizana i Igokee igra se već sutra, a tačan termin još nije određen. Beogradski tim jeste favorit, ne samo u tom meču, nego i za osvajanje turnira, ali se nikako ne sme potceniti Igokea i njihove sposobnosti da svakog namuče ove sezone. Zasigurno nas očekuje interesantan duel i dobar okršaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *