Partizanov snajperista, Danilo Anđušić: Najbitnije je da obradujemo naše navijače koji nas dižu, uživam u radu sa Željkom Obradovićem!

Danilo Anđušić, govorio je za Flouter o svom trećem dolasku u crno-beli dres, aktuelnoj sezoni, kao i o svojim očekivanjima i željama za Novu godinu.

foto: Arhiva KK Partizan

Nakon izvanredne sezone provedene u Monaku, vratio si se u svoj Partizan po treći put. Kakav je bio osećaj kada si dobio Željkov poziv?

Stvarno je bio lep osećaj, iako u ovom trenutku treći povratak nije bio u planu. Nakon Željkovog poziva sam razmislio o svemu… U kakvom je momentu Partizan, verujem da je na pravom putu.  Bilo je logično i lako da se vratim. Proradile su emocije prema Partizanu, porodici, prijateljima u Beogradu… Dugo sam igrao van i sve je to uticalo na moj povratak, uostalom imponovalo mi je to što me najbolji trener svih vremena želi u svom timu, timu za koji navijam.

Kako je teklo tvoje prilagođavanje na ekipu i način rada Željka Obradovića?

foto: Euroleague/KK Partizan Mozzart Bet

Znao sam da neće biti problema da se uklopim u Željkov sistem. Tipovima igrača poput mene odgovara njegov način, ali potrebno je vremena da sve dođe na svoje mesto. Nakon par meseci tačno znam šta želi od nas i mislim da meni kao iskusnom igraču nije problem da se uklopim.  Zadovoljstvo mi je da radim sa njim, uživam.

Partizan je tokom ove sezone veliki broj mečeva izgubio u neizvesnoj završnici, šta je najviše uticalo na to i da li se može reći da je to sada prevaziđena “dečija bolest”?

foto: Euroleague/KK Partizan Mozzart Bet

Gubili smo, ali pokazali smo da možemo da igramo sa svakim. To nam je davalo samopouzdanje uprkos porazima u zadnjim sekundama. Napominjao sam mnogo puta, ceo tim uključujući mene veruje da možemo nešto da napravimo. Bez obzira na padove u igri pokazali smo da igramo dobru košarku i da možemo da pariramo svima. Verujemo u sve šta radimo, znali smo da će doći period kada će pokazati da smo naučili na greškama. To smo pokazali protiv Efesa, Fenera, Bajerna – zatvorili smo utakmice na pravi način, što nam je dalo dodatan motiv za preostala takmičenja. Moramo voditi  računa da nemamo “mrtve minute”, odnosno da budemo konstantni

svih 40 minuta, to je odlika velikih ekipa. Uostalom, mislim da smo prevazišli to, loše stvari su ostale iza nas. Biće još neizvesnih utakmica, ali šta god se dešavalo, mislim da će kada se podvuče crta biti dovoljno za ciljeve koje smo zacrtali.

Koliko je realan nastavak serije pobeda?

Neće biti nimalo lako, ali najbitnije je da obradujemo naše navijače koji su uz nas od početka sezone. Oni nas dižu i verujem da ćemo nastaviti sa dobrim rezultatima.

Da li Partizan ima recept kako da zaustavi tvog nekadašnjeg saigrača, Majka Džejmsa?

foto: Euroleague/Monaco BC

On je igrač koga je teško zaustaviti , pogotovo kada je u svojoj zoni. Verujem da ga možemo smanjiti njegov učinak našom timskom igrom, ali kada dođe vreme za to razmišljaćemo o Majku i Monaku.

Ko je najbolji šuter Partizana (naravno posle tebe) ?

foto: Euroleague/KK Partizan Mozzart Bet

Ja bih rekao ja, ali s obzirom na to da si rekao posle mene hahahaha…Generalno imamo ekipu sa sjajnim šuterima, to su sigurno Panter, Naneli… Šutiramo u visokim procentima od početka sezone. Veliko je zadovoljstvo i motivacija trenirati sa njima, deliti svlačionicu. Podižemo jedni druge i to je ono što nas sve čini boljima.

Šta misliš o argentinskom tandemu koji igra za najvećeg rivala?

To su sjajni, dokazani igrači koji godinama igraju vrhunsku košarku. Nije se prvi put čulo za njih, iako su sada bliži našoj javnosti. Videćemo kako će se Kampaco uklopiti uz Vildozu i Nedovića koji od početka sezone nose tim. Mislim da je dobro za košarku na našim prostorima da dolaze takvi igrači. Verujem da ćemo imati zanimljive serije sa njima u nastavku.

Tvoje novogodišnje želje?

izvor: YouTube/Reflektor Magazin

Prve novogodišnje želje koje se tiču mog profesionalnog života su svi trofeji sa Partizanom, u prvom delu godine, što bi već upotpunilo 2023. godinu.  Takođe, da ostanemo zdravi i bez povreda.

PROČITAJTE NA FLOUTERU:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *