Partizanova mladost u vatri izborila pobedu

Partizanova pobeda protiv Mega MIS-a rezultatom 86:76

Prva četvrtina je bila poprilično egal. Mega je pobedila sa poenom prednosti. Poeni su se postizali po mini serijama uglavnom. Deonicu su obeležili Naneli i sa druge strane Rudan i Branković.

U drugoj deonici je Partizan pokazao zašto je favorit. Pobedivši deonicu sa 12 razlike na poluvreme Partizan odlazi sa vođstvom od 50:39.

izvor: YouTube/ABA Liga j.t.d.

Branković i Rudan su pokušavali da održe Megu u igri međutim to je bilo neuspešno protiv sjajne igre Partizana u trećem kvartalu. Na početku poslednja četvrtine usledila je serija od čak 10-0 u korist ekipe Mege. Partizan je uspeo koliko toliko da se vrati u igru.

izvor: YouTube/ABA Liga j.t.d.

Džejms Naneli je za svega 15 minuta upisao 14 poena i time bio najefikasniji u domaćoj ekipi. Po deset poena su dodali Papapetru, Exum i Koprivica.

U suprotnom taboru je Matej Rudan bio ubedljivo najefikasniji sa čak 26 postignu poena i 9 skokova. Dvocifren je bio još i Danko Branković sa 17 poena uz sedam uhvaćenih lopti. Ovaj hrvatski tandem je definitivno namučio ekipu Željka Obradovića.

I jedan i drugi tim su se mučili da pogode šuteve za tri poena. Partizan je pogodio sedam trojki iz 25 pokušaja što je svakako bilo bolje od Megine tri trojke iz 14 pokušaja.

Mega je imala dva skoka u odbrani više, ali je Partizan to nadoknadio sa prednosti od četiri skoka u napadu, tri asistencije, dve ukradene lopte i dve blokade.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *