Pešić: Očekivao sam Nemačku!

Srbija protiv Nemačke za titulu prvaka Sveta! U nedelju, 10. septembra, srpski nacionalni tim će od 14.40 igrati u finalu Svetskog prvenstva.

Uoči meča u „Mall of Asia“ areni, „Orlovi“ su večerašnju pripremu za finale imali u trening dvorani. Nakon treninga, selektor reprezentacije Srbije Svetislav Pešić je razgovarao sa predstavnicima medija o finalu protiv tima Nemačke koji u dosadašnjem toku takmičenja nema ni jedan poraz:

Igramo protiv Nemačke, verovatno to niko nije očekivao, ali mi jesmo i to je najvažnije. Očekivao sam Nemačku ne zato što su ostale ekipe slabije od Nemačke, već zato što su oni uz nas pokazali najviše. Oni nisu izgubili nijednu utakmicu, imali su perfektno prvenstvo, mene to ne iznenađuje. Poznajem trenera, igrače, sistem, njihov najveći kvalitet je kontinuitet, jer igraju već dugo godina zajedno, još od Henrika Rendla. Pravili su fantastičnu ekipu i nas očekuje izuzetno zahtevna utakmica. Ako jedna ekipa dobije SAD i vodi od samog početka do kraja, mi to moramo da respektujemo i tera nas da se spremimo maksimalno, uz takav pristup pripremi za utakmicu i što je najvažnije – koliko sve to što mi pripremamo možemo da realizujemo. Ovo je finale koje karakteriše dve izuzetno jake ekipe, koje su do finala stigle timskim pristupom prema igri, sa pobedničkim mentalitetom, sa verom u svoje prednosti i kvalitete. Siguran sam da će to biti pravo finale. Na dan utakmice, “Orlovi” će imati uobičajeni jutarnji trening.

Na ovom turniru, reprezentacija Srbije je do sada odigrala sedam mečeva, pet utakmica u grupnoj fazi, uz odnos pobeda i poraza 6-1. Osmi meč će odrediti sa kojim će se odličijem naš nacionalni tim vratiti u domovinu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *