Pešić: Teško da se može biti bolji od onoga što smo mi prikazali u prvom poluvremenu

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je reprezentaciju Portorika rezultatom 94:77 u okviru drugog kola grupe B. Ovom pobedom osigurana je druga faza Mundobasketa. Svakako, nema previše vremena za radovanje, sve misli su usmerene na sredu i Južni Sudan od 10h i borba za prvo mesto u grupi.

Stiče se utisak da je pobeda mogla da bude i ubedljivija, uzimajući u obzir da su srpski košarkaši u jednom trenutku imali vođstvo od 32 poena. Posle tolikog vođstva, dozvolili su protivniku da se rezultatski vrati u meč, ali bez obzira velike uspone i padove koji su postojali tokom druge četvrtine najvažnije je da je obezbeđen plasman u drugu fazu Svetskog prvenstva.


Prvo se medijima obratio sjajni na ovom meču Nikola Jović: Želim da čestitam treneru rođendan, nadamo se da je imao sjajan dan danas zato što smo pobedili. Prvo poluvreme igrali smo onako kako su trener i stručni stab zahtevali od nas. Bili smo sjajni u napadu i odlično smo se branili što pokazuje podatak da je protivnik ubacio 27 poena za poluvreme. U drugom poluvremenu to nije izgledalo tako. Nismo zadovoljni i ako je rezultat na kraju dobar.

Upitan je bio Nikola o činjenici da je postigao isto poena kao i kapiten Bogdan Bogdanović:
Bogdan je naš najbolji igrač. Verujemo u našeg kapitena, pa iako nije imao najbolji šuterski dan, mi verujemo u njega. On i Milutinov imaju sjajnu vezu, nastavićemo to da koristimo.

Potom je selektor Pešić odgovorio na pitanje kako je on video igru svojih igrača protiv Portorika:
Znamo da je Portoriko dobar u tranziciji, a to se moglo i videti u drugom poluvremenu. To je njihov kvalitet po kom se izdvajaju, stvaraju dobar ritam u napadu, zato ni ne čudi deset trojki u drugom poluvremenu. Tim su koji imaju ponos. Mi smo očekivali reakciju u drugom poluvremenu jer u prvih 20 minuta smo mi bili sjajni. Teško da se može biti bolji od onoga što smo mi prikazali u prvom poluvremenu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *