Podgorica protiv Splita i 15 godina čekanja

U saradnji sa: https://www.instagram.com/sazvukomsirene/

Može li Split iznenaditi Budućnost i doći do pobede u Podgorici na koju čeka 15 godina?

Na ovo pitanje ćemo dobiti odgovor u nedelju, 2.oktobra, kada će plavo beli dočekati hrvatsku ekipu od 19 časova u prvom kolu nove sezone ABA lige.

(Najavu prvog meča dana između Cibone i Partizana pročitajte ovde: https://flouter.rs/balkanski-klasik/)

Oba tima su doživela totalni preporod ovog leta promenivši gotovo celi roster.

Što se tiče pripremnog perioda, Budućnost je blistala i pobedila u svim predsezonskim mečevima, dok je Split sa druge strane uz četiri pobjede doživeo i dva poraza.

Prednost tima Vladimira Jovanoviča može biti to što je domaćin i što ima podršku “Varvara”. I istorija je na strani plavo-belih, jer su u Morači slavili na osam od poslednjih devet susreta. Split ih je iznenadio u sezoni 2007/08. u Morači rezultatom 72:77.

Dueli na koje treba obratiti pažnju:

  1. Duel centara-na jednoj strani Kenan Kamenjaš, član prošlosezonske idealne petorke regionalnog takmičenja, naspram njega Tajler Nelson, pristiglica iz Limburga gde je prošle sezone beležio 14.6 poena i 5.5 skokova.

Intervju sa Kenanom Kamenjašom (prim. aut) možete pročitati ovde: https://flouter.rs/kamenjas-za-flouter-bitno-je-da-tim-pobeduje/

2. Šorter iz tima sa Gripa (najbolji strelac ABA lige prošle sezone) biće pretnja, ali mu jedan od najboljih defanzivaca regionalnog takmičenja Petar Popović neće dopustiti da “protutnji kroz Moraču”.

Ne treba zaboraviti na sjajnog Dominika Mavru koji je stigao posle deset godina u Split i pojačanje Budućnosti Kamerona Rejnoldsa, koji je u poslednjoj proveri pred novu sezonu ubacio 27 poena ekipi Borca. 

Nesporno je da nas čeka zanimljiv meč u Morači i sigurno je da svi fanovi sa nestrpljenjem očekuju da vide neke nove plavo-bele i žute sa Gripa.

A hoće li Budućnost nastaviti svoj niz pobjeda na domaćem terenu protiv Splita ili će, pak, žuti napraviti iznenađenje na samom startu sezone, ostaje da vidimo. 

Prisetimo se i najboljih “alley-oops” poteza iz prethodne sezone:

izvor: YouTube/ABA Liga j.t.d.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *