Predstavljamo ABA: KK Borac Čačak

Borac iz Čačka je već treću sezonu za redom u Aba ligi. Očekuje ih opet borba za opstanak, mada na neke stvari ne mogu uticati.

Prošle sezone ni krivi ni dužni igrali su baraž za opstanak, dok je MZT ušao kao srećan gubitnik, a sve to zbog pravila o nacionalnim koeficijentima. Mada za takav scenario šanse su umanje, broj klubova u ABA-2 iz Srbije naredne sezone je pao sa tri na dva.

U narednoj sezoni Borac će imati samo jednog stranca. Hanter Hejl je ostao, dok Lautaro je otišao u Urugvaj a neće biti ni Dude Sanadzea.

Takođe bitna promena je odlazak Ilije Đokovića u Temišvar, kao i Marka Pecarskog u Mornar. Sa Ivanom Marinkovićem i Stefanom Jankovićem (2004) nije nastavljena saradnja.

Od dolazaka, najvažniji je dolazak Marka Radonjića, prošlogodišnjeg kapitena FMP-a. Nikola Kočović se vraća nakon godinu dana u Megi. Takođe bekovske pozicije popuniće mladi Đorđe Čurčić koji dolazi iz Čačka 94.
Rotaciju visokih pojačaće povratnik u Aba ligu, Milan Milovanović i Miloš Glišić koji dolazi iz Dinamika.

Očito je da će Borac svoju igru najviše oslanjati na bekove jer trenutno im je tu rotacija najšira. Brz tempo i šut za tri će opet biti glavno oružje. Zadržavanje Hantera i Radovana Đokovića su možda i najbitniji potezi ovog leta.

foto: ABA LIGA

I prošle godine Borac je igrao dosta na tranzicione napade, ali zbog loše egzekucije često nisu uspevali da poentiraju. Mada ove godine, bar u pripremnim, videlo se poboljšanje u šutu za tri. Možda će se to preneti i u Aba ligi.

Sa druge strane je rotacija visokih, gde je Milan Milovanović došao u poslednji čas da je dopuni. Kapiten Todorović i Milan će imati nešto teži zadatak, s obzirom da samo njih dvoje mogu pokriti poziciju centra.

Glišić teško da je spreman za iskorak u Aba ligu, nije imao baš dobru produkciju prošle sezone u KLS ligi. Jedna duža povreda centara može da im značajno oteža sezonu.

Borac bi trebao da izbori opstanak, mada se za neke stvari ne pitaju. Ako liga ne promeni pravila oko nacionalnog koeficijenta, postoji mogućnost da opet igraju baraž za opstanak.

SASTAV BORCA:

https://www.aba-liga.com/team/43/22/1/0/borac-mozzart/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *