Predstavljamo ABA: KK Igokea

Na otvaranje drugog dana Jadranske lige selimo se u Laktaše, snage će odmeriti domaćin Igokea i Mornar iz Bara.

Trener gostiju Mihailo Pavićević je izjavio da je nakon “velike četvorke” Igokea najkvalitetnija ekipa, te da su na svakoj poziciji popunjeni sa minimum dva odlična igrača, ali da se Barani nadaju pobedi.

U sastavu Igosa doslo je do nekih promena, doveli su Kendrika Reja iz grčkog Promiteasa, koji je tamo bio alfa i omega, pa se i ovde očekuje zapažena uloga, došao je i mladi Mario Nakić koji je obećavao kao talenat i vodio juniore Reala 2019. do titule Evrolige.

Sa Igokeom je potpisao trogodišnji ugovor i nada se da bi u ABA ligi mogao da povrati svoju karijeru na pravi put.

foto: FIBA Champions League

Svakako igrač na koga treba obratiti pažnju je reprezentativac Makedonije. Stigao je Teodor Simić, koji je igrao za sve mlade selekcije Barselone i poseduje ogroman talenat.

Put Laktaša krenuo je i Brajant Kroford iz Italije, tačnije Ređo Emilije. Ekipi se priključio i Nikola Marić koji je došao iz Amerike, gde je proveo poslednje četiri godine. Dušan Tanasković je stigao iz ekipe Dunava, a Ognjen Radošić iz Studenta.

Poslednji igrač koji je dosao Haris Delalić iz redova Tuzle, koju je bas Igokea pobedila za jos jednu u nizu titula Bosanske lige.

Džejms Robinson je završio karijeru, otišli su: Aleksa Radanov (Peristeri), Dalibor ilić (Crvena Zvezda), Stefan Fundić (Gisen, Nemačka), Milan Vulić (Dunav), kao i Dejan Pavlović (bez angažmana)

U ovoj sezoni Igokea bez ikakvog razmišljanja napada sam vrh, sa iskusnim igračima, odličnim pojačanjima i trenerom koji je postavio sistem i tu je već nekoliko godina.

Prvi stepenik ka tom cilju kreće danas od 16h pred svojom publikom.

Utakmica će biti zasigurno za uživanje, puno poena, brza igra krasi obe ekipe. Navijači u Laktašima će uživati u predojećoj sezoni kao i mi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *