Predstavljamo ABA: KK Mornar Bar

Nova sezona donosi nam i nova očekivanja od ekipe koju godinama uspešno vode braća Pavićević. Mornar u ovu, za razliku od prethodne godine, ulazi u sezonu sa nikad manjim brojem stranaca, a kako kažu braća Pavićević: “Fokus je na razvoju i guranju mladih u prvi plan”.

foto: KK Mornar Bar

Rezime prethodne sezone

Barani su u ABA 21/22 sezonu ušli, blago rečeno, katastrofalno. U prvih šest kola doživeli su šest poraza. Delovalo je da će sezona biti poput bure na Jadranskom moru. No, deveto kolo i pobeda protiv Splita predstavljali su krucijalan momenat za preokret sezone. Bura je prošla, sunce je izašlo, a “barsko zlato” je isplivalo na površinu. Vedete ove ekipe u prethodnoj sezoni bile su sjajni crnogorski reprezentativac Vladimir Mihailović, Nemanja Gordić i Marko Jeremić. Stil Pavićeviće ekipe bio je prepoznatljiv, kao i svih prethodnih godina, “trči i šutiraj”.

Sastav ekipe

Iz prošlogodišnjeg sastava gotovo niko nije ostao. Što znači da su se odlučili na veoma hrabar potez pravljenjem ovog “reza”.

Tim su napustili: Sead Šehović, Tejlor Smit, Nemanja Gordić, Aleksandr Lazić (Budućnost), Strahinja Mićović (MZT Skopje Aerodrom) i Marko Jeremić (Cedevita Olimpija).

Novopridošli podmladak čine : Petar Vujačić (Rogaška), Marko Kovačević (Podgorica), Deron Rasel (University of Maryland), Čeika Mbake Diong (UFC Knights), Dalon Braun (Miami RedHawks), Antonijo Vranković (Pardubice), Luka Ščuka (Cedevita Olimpija), Marko Pecarski (Borac Čačak) i Džastin Pirs (BC Nokia).

Stil igre

Bez obzira na ovako mlad i neiskusan sastav, ne sumnjamo da će Mihailo Pavićević odstupati od svoje filozofije. Može biti “kocka”, ali baš možda “run and gun” budu prijali mladićima željnim dokazivanja.

Očekivanja

Od ovogodišnje ekipe Mornara se očekuje minimalno opstanak u ligi i izgradnja nukleusa tima koji će praviti rezultate na duže staze.

Barani će svoju premijeru imati od 16h u Laktašima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *