Predstavljamo ABA: KK Partizan MOZZARTBET

Košarkaška institucija, najtrofejniji klub sa ovih prostora, Partizan u ovu sezonu ulazi sa očekivanjim koja su u skladu sa njihovim renomeom. Kako navijači, tako i sam Željko Obradović ove sezone ide u napad na sve trofeje. Podsetimo, Partizan ove sezone uz ABA ligu nakon osam godina igra i Evroligu.

Rezime prethodne sezone:

Prethodna, povratnička sezona Željka Obradovića u Partizan je predstavljala pravi rolerkoster za sve navijače, ali i sam klub.

Kao što sam napomenuo, ovaj mlad i neiskusan, a pomalo i limitiran sastav koštao je Partizan trofeja. Igrači poput Rodionsa Kurucsa, Nemanje Dangubića, Gregora Glasa i Dušana Miletića očigledno dovoljno zadovoljavali zahteve koje je imao najtrofejniji evropski trener, te je bio prinuđen da se oslanja na “skraćenu rotaciju”.

Sastav ekipe:

Partizan se posle zvaničnog povratka u Evroligu zahvalio na saradnji Radetu Zagorcu, Nemanji Dangubiću, Dalasu Muru, Rodionsu Kurucu i Dušanu Miletiću, posle čega se krenulo nadogradnjom ekipe koja bi mogla da bude konkurentna u Evroligi.

U “Parni valjak” su se redom ukrcavali: Danilo Anđušić, Dante Egzum, Janis Papapetru i Džejms Naneli, čime je napravljena ozbiljna ekipa, sa “dubinom” u sastavu.

Kevin Panter će nositi kapitensku traku u novoj sezoni, a Danilo Anđušić će biti njegov zamenik.

O prelaznom roku Partizana više pročitajte na: https://flouter.rs/prelazni-rok-kk-partizan-za-sezonu-2022-23/

Stil igre:

Na proteklom prvenstvu Evrope, Jam Madar je pokazao da je sazreo i da će njegove plejmejkerske sposobnosti konačno moći da dođu do izražaja u borbi sa najboljima.

Dolaskom Nanelija, Egzuma, Papapetrua i Anđušića Valjak će konačno imati na koga da se osloni kada su u pitanju sigurni poeni sa distance.

Povreda Smailagića, možda nedovoljan kvalitet Lesora i neiskustvo Koprivice verovatno znače da Partizan traži iskusnog igrača za borbu u reketu.

Partizan će premijeru u ABA ligi imati u “Balkanskom klasiku” protiv Cibone, u Zagrebu. https://flouter.rs/balkanski-klasik/

Trenutni sastav:

5: Matijas Lesor, Balša Koprivica, Alen Smailagić
4: Zek Ledej, Tristan Vukčević
3: Janis Papapetru, Džejms Naneli, Uroš Trifunović
2: Kevin Panter, Danilo Anđušić, Aleksa Avramović, Gregor Glas
1: Dante Egzum, Jam Madar

BC PARTIZAN TV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *