Predstavljamo ABA: SC Derby

Košarkaški klub iz Podgorice, Studentski centar Derby ove sezone će se sresti za brojnim izazovima. U prethodnoj sezoni rezultat ekipe je više nego dobar, ako uzmemo u obzir da je ovo njihova prva sezona u Aba ligi. Prevazišli su svoja, ali i očekivanja javnosti.

Važan događaj koji se desio timu je dolazak Duška Vujoševića kao konsultanta i mentora, što će svakako dati doprinos kvalitetu ekipe.  Klubu su se priključili plejmejker  Loren Džekson, Mateo Drežnjak i Danilo Tasić. Sa druge strane, Studenti u svom sastavu više nemaju Džastina Edvardsa, Milića Starovlaha, Erika Neala i Kenana Kamenjaša koji je pojačao gradskog rivala, Budućnost.

foto: SC Derby

U protekloj sezoni oslonac su bili Nikola Pavličević i Flečer Magi koji su svojim šutevima spolja popravljali situacije kada Podgoričanima nije išlo u igri u reketu.

Uprkos oslabljenoj odbrani, ne treba potceniti ovu ekipu. Očekuje se prijatna atmosfera na terenu, uvežbane akcije i mladost kojom odiše ova ekipa.

foto: SC Derby

Sastav ekipe čine: Vasilije Baćović, Tomislav Ivišić (centri), Danilo Tasić, Zvonimir Ivišič (krilni centri), Boris Tišma, Andrija Slavković, Emir Hadžibegović (krila), Flečer Magi, Mateo Drežnjak, Ilija Goranović (bekovi) i Loren Džekson, Nikola Pavličević, Danilo Ivanović (plejmejkeri).

foto: SC Derby

Izabranici Andreja Žakelja, danas od 18h igraju prvu utakmicu protiv Zadra na strani i tako otvaraju sezonu ABA lige 2022/2023.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *