Predstavljamo ABA: KK Budućnost VOLI

Podgorička Budućnost će danas u 19h, kao domaćin dočekati ekipu Splita (https://flouter.rs/kk-split-zuti-u-borbi-za-opstanak/) i tako započeti svoju novu sezonu ABA lige.

Podgoričani su promenili trenera, umesto Džikića, ekipu će voditi Vladimir Jovanović, prošlogodišnji trener Mege. Takođe, došlo je do promena u sastavu. Šampion ABA lige iz 2018. godine je zadržao pet igrača iz prethodne sezone, a to su: Igor Drobnjak, Marko Jagodić-Kuridža, Petar Popović, Suad Šehović i Edin Atić.

foto: KK Budućnost Voli


Timu su se pridružili: Eron Vajt, Kenan Kamenjaš, Aleksa Ilić, Fil But, Kamerun Rejnolds, Alfa
Kaba
, Aleksandar Lazić i Tre Bel-Hejns.


Uprkos pojačanjima, Budućnost su napustili: Džastin Kobs, Vili Rid, Vladimir Micov, Donatas
Tarolis, Danilo
i Zoran Nikolić, Filip Barović, Di Džej Sili i Kendrik Peri.


Prošle godine, Budućnost prvi put od 2017. godine nije igrala finale ABA lige, poražena je od strane Partizana. Sa ovim sastavom, ekipa je podmlađena i može stići najmanje do polufinala ABA lige.

Pored Kamenjaša, Ilića i pozitivnog iznenađenja mladog Drobnjaka, Podgoričani imaju prvog plejmejkera Kanade na Americ Cup-u i MVP-a turske Super lige, Alfa Kabu. Ipak, ne treba zaboraviti da je košarka timski sport i da je potrebno vremena da se ekipa uigra i navikne na zajednički stil igre.

foto: KK Budućnost Voli

Očekivanja:
Ambicije su da Budućnost popravi svoj prošlogodišnji učinak i svojim navijačima priredi prijatno iznenađenje. Tim Vladimira Jovanovića igraće i u Evrokupu, gde bi lako mogli doći do nokaut faze.


Sastav ekipe čine:
Plejmejkeri: Tre Bel-Hejns, Igor Drobnjak
Bekovi: Fil But, Suad Šehović, Petar Popović
Krila: Aleksandar Lazić, Kamerun Rejnols, Edin Atić
Krilni centri: Eron Vajt, Aleksa Ilić, Marko Jagodić-Kuridža
Centri: Alfa Kaba, Kenan Kamenjaš

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *