Proslavljeni NBA veteran dolazi u Evroligu kod Lasa!

Kao grom iz vedra neba, izašla je informacija da se Evroligi priključuje još jedno cenjeno ime preko Atlantika. Serž Ibaka, sa decenijskim NBA iskustvom pominje se kao novo pojačanje minhenskog Bajerna. Radi se o jednogodišnjem ugovoru.

Ibaka se na reprezentativnom nivou oprobao u španskom nacionalnom timu, igrajući na Evropskom prvenstvu 2011, kada je osvojio zlato, i na Olimpijadi 2012, gde je “Crvena Furija” ponela srebrno odličje. Inače, Ibaka je poreklom iz Konga i postao je prvi košarkaš iz te afričke zemlje koji se pridružio nekoj NBA franšizi. Otac mu je bio nastupao u Republici Kongo, a majka predstavlja Demokratsku Republiku Kongo. Nema šta, sportski geni neminovno su uticali na Ibakin put.

Draftovan je od strane legendarnih Sijetl Supersoniksa. Sijetli su pravo nastupa i sve rezultate preneli na ime Oklahome Siti Tander, a Serž je narende sezone (2007/08) potpisao za špansku Manresu. Španiju je tokom svoje klupske karijere posetio još jednom, tokom NBA Lokauta 2011, braneći boje Real Madrida dva meseca, posle kojih se vratio u redove Oklahome. Tandere je 2016, nakon skoro sedam sezona, zamenio Orlandom, ali se nije dugo zadržao. Dovoljno da njegov naredni korak bude najtrofejniji mogući – odlazak u Toronto Reptorse, šampionski tim iz sezone 2018/19.

Posle NBA prstena dolazi do određenog pada forme i zamora materijala. U Kanadi ostaje još dve sezone, a onda počinje da luta ligom i tumara od Los Anđelesa do Viskonsina.

Na kraju, ovog leta nije dobio adekvatnu ponudu i odlučio se sa povratkom u Evropu. Kod zemljaka, Pabla Lasa, ali sa odrednicom usmerenom na Bavariju i Nemačku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *