Prvi poraz KK Rivers u utakmici za zaborav

U derbiju kola 1MRLC, snage su odmerili BKK Radnički i KK Rivers BM, gde je domaćin ubedljivo trijumfovao i slavio rezultatom 79:45 (19:18, 17:6, 23:11, 20:10).

izvor: DIGITAL Score

Utakmicu su dobro otvorili domaći sa brzih pet poena, ali su Riversi strpljivim napadima, pre svega iz PNR igre, ostali u rezultatskom priključku i bili ravnopravan protivnik tokom svih deset minuta.

Interesantno da je viđeno 14 faulova u prvoj četvrtini.

Domaći su svih deset minuta imali prednost, a rezultat je na kraju iznosio 19:18 u korist BKK.

KK Rivers
foto: KK Rivers

Na samom početku druge četvrtine, Riversi su prvi put na meču stekli minimalnu prednost 19:20.

Prednost nije dugo trajala, čak je nakon toga usledila serija domaćih 12:0. Da stvar bude gora, gosti su rano ispunili bonus, a domaći su pametnom igrom u napadu, iznuđivali mnogo prekršaja i dolazili do lakih poena sa linije za slobodna bacanja.

Kapiten Riversa, Nemanja Ilić, napravio je treći faul polovinom ove deonice, a trener Božović je bio primoran da ga zameni i sačuva za nastavak meča.

Prednost je rasla, a nestrpljivost i brzopletost Riversa su bili kobni po njih. Smirenost i dobra koncentracija, koja ih je krasila u prvoj deonici, nije se prenela na nastavak meča.

Treba napomenuti da je BKK odigrao mnogo agresivnije u odbrani i sveo Riverse na samo šest poena, tako da su na poluvreme otišli sa dvanaest poena prednosti (36:24).

foto: KK Rivers

Treći kvartal je bio presudan za ishod ovog meča. Očekivalo se da će izabranici Igora Božovića pronaći svoju igru i vratiti utakmicu u egal, ali je odgovor domaćih bio surov.

Deonicu otvaraju serijom 7:0 i teraju trenera gostiju na tajm-aut u drugom minutu. Dugo su se Riversi mučili u napadu, nedovoljno dobar protok lopte, vidljiva nervoza koja je prouzrokovala loše procente šuta, pre svega sa slobodnih bacanja.

Stiče se utisak da su domaći u potpunosti dominirali na oba kraja terena, a Riversi nisu uspeli da se iskobeljaju iz te situacije.

BKK je iz pozicionih napada i dobrim šutem sa distance, povećavao svoju prednost, koja je na polovini deonice iznosila +20.

Dovoljan pokazatelj loše koncentracije Riversa, govori podatak da je prvi mali faul napravljen tek u finišu četvrtine. Lošom komunikacijom u odbrani, pre svega nedovoljno dobrim branjenjem PNR, iz kojih su domaći kreirali mnogo otvorenih šuteva za tri poena.

Ekipa BKK je to u potpunosti iskoristila i na mini odmor otišla sa 24 poena razlike (59:35).

foto: KK Rivers

Kada kola krenu nizbrdo, teško ih je zaustaviti. Preokreti u košarci su česta pojava, ali ekipa sa Novog Beograda to nije uspela.

U ranoj fazi poslednje deonice, Riversi ispunjavaju bonus. Viđene su čak tri tehničke greške kod gostiju, zbog prigovora arbitrima ovog meča, čime su ovu utakmicu odveli u debakl.

Za rukom im ništa nije polazilo, pa čak ni ono po čemu su prepoznatljivi. Šut za tri poena bio je 2/16, a obe trojke postignute su u prvom poluvremenu.

Izgubljene lopte su se ređale i na kraju ih je bilo čak 22.

foto: KK Rivers

Domaći su kontrolisali ceo susret i održavali veliku prednost koja je ovoga puta bila nedostižna.

Ne možemo reći da su se Riversi predali i nonšalantno odigrali do kraja, ali moramo priznati da ovo nije bilo njihovo veče i da je ekipa BKK Radničkog zasluženo slavila ubedljivim rezultatom 79:45.

Na ekipi i stručnom štabu je da što pre zaborave ovu utakmicu i iz nje izvuku važne pouke, jer poraz je najbolja motivacija za predstojeće izazove koje očekuju pulene Igora Božovića.

Najefikasniji u taboru Riversa bili su Drobnjak sa 13 poena i četiri skoka, startni plejmejker Zurnić dodao je 10 poena i imao sedam skokova i asistencija, ali i osam izgubljenih lopti.

Naredni duel Riversi će igrati kao domaćini 12.11, a protivnik će biti IBC.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *