Prvi sudar crnogorskih titana ove sezone u Baru

Večeras u 19h, prvi put u ovoj sezoni odigraće se crnogorski derbi. U SRC Topolica, Mornar iz Bara dočekuje Budućnost.

Nakon velike borbe protiv Gran Kanarije i poraza, Budućnost jeste istrošena ali razlozi za optimizam postoje.

Budućnost nas je navikla na ogromne oscilacije, pa je teško reći šta se može očekivati od ovog meča, ali sigurno će biti uzbudljiv susret.

Za sada Budućnost i Mornar su se u ABA ligi sastali 14 puta, i u 11 susreta slavili su plavo-beli. Na domaćem terenu, Mornar ima skor od 3-4.

U međusobnim susretima, Budućnost je trenutno u seriji od četiri pobede, a Barani su poslednji put slavili 18.04.2021., na domaćem terenu. Da li će se to opet dogoditi?

Budućnost - Igor Drobnjak
foto: Budućnost VOLI

Da li će Budućnost konačno pronaći stabilnost?

Iako je poraz od Gran Kanarije bolan, Budućnost je pružila odličan otpor. Imali su i šut za pobedu, ali Bel-Hejns nije uspeo da ubaci, da bi kasnije poklekli u produžecima od umora.

Vratio se Kenan Kamenjaš na parket, Igor Drobnjak je vezao par odličnih partija, a role postaju sve bolje definisane.

izvor: EUROLEAGUE BASKETBALL

Cele sezone Budućnost muči nekonstantnost, kao i činjenica da se mnogo bolje pristupa odbrani u Evrokupu nego u ABA ligi.

Dok su u Evrokupu najbolja odbrana, u ABA ligi su šesta najgora. Bilo je u nekim mečevima i do pristupa. Nekad je i do umora, a to i večeras može biti problem ako Kamenjaš ne može jaču rolu odigrati.

Zamena za Vajta još nije nađena, a u meču protiv Gran Kanarije baš je umor bio razlog poraza.

Uloviti Derona Rasela

foto: ABA liga/ Dragana Stjepanović

Ovosezonski bum, Deron ”Fets” Rasel se još uvek nije smirio. Iako se činilo da će nakon devet poena Partizanu, a zatim 15 SC Derbiju biti kraj njegovog prženja, Rasel je nastavio gde je stao.

Trenutno je vezao tri partije sa 30+ poena, i to je imao 37 poena protiv Crvene Zvezde. Za zaustavljanje Rasela je potrebna timska odbrana, što je Partizan pokazao u pobedi nad Baranima.

Da li to Budućnost može izvesti?

Mornar je završio saradnju s Čeik Diongom, koji se nije baš pokazao a pored toga je i napustio klub. Trenutno se traži novi centar, mada svakako da Mornar nije puno zavisio od Dionga pa ne bi trebalo ovo da bude ogromni nedostatak.

Budućnost očekuje dosta težak zadatak, s obzirom da nisu blistali u usporavanju protivničkih bekova. Trent Frejzer, Džo Jang, Džoš Adams, Ksevijer Manford su bili izuzetno poenterski raspoloženi protiv plavo-belih.

Ali uz dobar pristup i timski fokus na Rasela, mogli bi značajno povećati šanse za pobedu.

izvor: KK Mornar Barsko zlato

Mornar će sigurno probati da uspostavi svoj karakteristično brz tempo i da koristi umor plavo-belih, ali pitanje je koliko će to biti dovoljno.

Rasel će biti jasna meta u odbrani Mornara koju će napad Budućnosti targetirati, i biće zanimljivo da li će Pavićević uspeti da sakrije omalenog Amerikanca.

Strateg Budućnosti, Vladimir Jovanović je takođe istakao odbranu kao ključ večerašnje utakmice, odnosno neutralisanje glavnih napadačkih opcija Barana Fetsa Rasela i Vladimira Mihailovića. Ukoliko to urade, biće bliži pobedi na večerašnjem susretu.

Ko će izaći kao pobednik prvog crnogorskog derbija ove sezone, saznaćemo večeras, kada će SRC Topolica od 19h biti poprište još jednog duela Mornara i Budućnosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *