Reprezentacija Srbije blizu Svetskog prvenstva!

Reprezentacija Srbije je u jako neizvesnoj utakmici u Pioniru uspela da pobedi reprezentaciju Turske sa 77:76.

Utakmicu je bolje krenula reprezentacija koju vodi Ergin Ataman. Turci su brzo stekli prednost od šest poena da bi pri kraju prve četvrtine Srbija uspela da se vrati u meč, pa čak i da povede sa pet poena prednosti. Ipak na kraju četvrtine je prednost Pešićevog tima bila nešto manja. Rezultat je bio 24:21.

Sam početak druge deonice se igrao koš za košem. Bilo je nerešeno dok se Srbija nije odlepila i serijom 11-3 došla do najveće prednosti u prvom poluvremenu od osam poena. Nažalost, na odmor reprezentacija Srbije odlazi sa vođstvom od svega tri poena pri rezultatu 37:34.

Većina treće deonice je bila ujednačena pre mini serije Srbije od 9-1 nakon čega je Srbija vodila sa 54:57. Ipak, sjajnom pre svega ofanzivnom, Turci se vraćaju i pred poslednji kvartal rezultat biva nerešen (54:54).

Utakmica je bila jako neizvesna a sam kraj je bio još neizvesniji. Poslednju četvrtinu je obeležio Dušan Ristić koji je postigao čak 11 poena.

Na četiri minuta do kraja, rezultat je nerešen. Sledi jako bitna trojka Dobrića za vodstvo Srbije 73:70. Usledio je tajm aut Atamana. Sipahi vraća trojku za ponovno izjednačenje da bi Gudurić sjajnim prodorom vratio prednost svojoj reprezentaciji. Skoti Vilbekin kao najbolji pojedinac turske reprezentacije pogadja trojku za vodstvo svog tima i time primorava selektora Pešića da pozove tajm aut. Poslednje pogotke je postigao Gudurić koji je sa dva pogođena slobodna bacanja doveo utakmicu do konačnog rezultata. Vilbekin je imao priliku da svoj tim dovede do vođstva ali je promašio dva slobodna bacanja. Ipak, Turska je imala napad za pobedu gde je kapiten srpske reprezentacije Vladimir Lučić odigrao više nego dobru odbranu nad najboljim igračem Turske Skotijem Vilbekinom i time osigurao pobedu svojoj ekipi!

foto: Nebojša Paraušić / KSS

Najbolji pojedinac srpske reprezentacije je bio Marko Gudurić. On je postigao 18 poena. Dušan Ristić je dodao 16 poena uz četiri skoka. Kod Turaka, Vilbekin i Ristić su kombinovali 40 poena od kojih 22 pripadaju Vilbekinu a 18 Bitimu.

foto: Nebojša Paraušić / KSS

Obe ekipe postigle su po deset trojki iz sličnog broja pokušaja (Srbija-10/28, Turska-10/26) što dovoljno govori o gustini utakmice. Srbija je apsolutno nadjačala Tursku u skoku, 34 – 22 je odnos skokova u korist srpske reprezentacije. Takođe, Srbiji je mnogo pomogao broj pogođenih bacanja. Igrači Srbije su pogodili sedam bacanja više nego igrači Turske i to je bio ključan segment u korist reprezentacije koju vodi Svetislav Pešić.

izvor: Yt / Reflektor magazin

Poslednji mečevi kvalifikacija reprezentaciju Srbije očekuju u februaru mesecu kada će gostovati Grčkoj i dočekati Britance.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *