Rivers BM za kraj sezone protiv VEBA basketa

U okviru 8. kola plej-ofa prve muške regionalne lige centar, Rivers BM gostuju ekipi VEBA basket. Prošlo kolo Riversi su bili ubedljivi protiv Reala, BKK Radnički je obezbedio prvo mesto na tabeli odavno i utakmica Riversa i VEBA basketa nema naročitog značaja. Ali lepo bi bilo da se sezona završi s pobedom.

foto: KK Rivers BM

Riversi su prošlo kolo igrali protiv Reala i bili su ubedljivi. Mada se Real veći deo utakmice držao na pristojnoj razlici, u četvrtoj četvrtini Riversi su uspeli da razbiju otpor Reala i na kraju slave rezultatom 108-85. Ono što je ovu utakmicu obeležilo je odlična napadačka igra na obe strane. Real je bolje šutirao za tri, 43%, ali su Riversi imali dosta više šuteva jer je Real imao čak 9 izgubljenih lopti više i dopustio čak 15 ofanzivnih skokova košarkašima Riversa.

Najbolji igrač utakmice bio je Đorđe Ockoljić koji je postigao 24 poena uz osam skokova i 3 asistencije, kao i pet ukradenih lopti. Šutirao je 71% za dva i zabeležio indeks korisnosti 33.

Od ostalih statističkih kategorija, Zurnić je bio najbolji asistents sa osam uspešnih dodavanja, dok je Nenadić sa četiri trojke ubacio najvše šuteva sa distance.

Njihov naredni protivnik, VEBA basket će sezonu završiti najverovatnije na šestoj poziciji. Prošlu utakmicu između Riversa i VEBA basketa su pobedili košarkaši Riversa sa ubedljivih 102-66. Sve je bilo držano pod kontrolom od strane Riversa, a najbolji igrač utakmice je takođe bio Ockoljić sa dabl-dabl učinkom od 17 poena i 11 skokova.

Utakmica će se igrati 09.04. u hali ”Pinki”, s početkom od 16 i 30 časova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *