Riversi u serijskom obračunu “upucali” Fleš!

KK Rivers BM je u šestom kolu Prve muške regionalne lige Centar zabeležio ubedljivu pobedu nad formalnim domaćinom na ovoj utakmici, ekipom Fleša – 83-115 (21:23, 22:29, 23:28, 17:35).

Treba napomenuti da su Riversi morali solidno da se oznoje do pobede, iako su gosti nastupili u skraćenoj rotaciji i da su na kraju ubedljivo poraženi.

Prilično smušen početak Riversa. Nepovezana igra u fazi napada je bila glavni problem na startu utakmice, jer nije mogla da se razvija karakteristična igra u tranziciji i preko Stefana Drobnjaka u reketu.

To je nateralo trenera Božovića na prvi tajm-aut u trećem minutu utakmice. Puno faulova su napravili Riversi za kratko vreme.

Petar Perković je rano ušao u problem sa faulovima, te je već u petom minutu utakmice sakupio tri lične greške. Đorđe Ocokoljić je takođe brzo sakupio dve lične greške.

Nervozi Riversa je dodatno doprinelo i par spornih sudijskih odluka. Trener Božović je uveo čak devet igrača u prvoj četvrtini tražeći adekvatan ritam i raspoložene igrače.

Efekat čestih izmena je bio da Riversi su zaigrali znatno agresivnije u odbrani i da su na kraju prve četvrtine imali dva poena prednosti – 21:23.

Bogdan Blagojević je radio fenomenalan pritisak na lopti, što je izazvalo i par izgubljenih lopti Fleša. To je rezultiralo mini serijom Riversa od 7-0 i ekspresno je trener Fleša zatražio minut odmora.

Fleš nije poentirao više od dva minuta, ređale su se greške kod domaćih, čak je i najiskusniji Beader napravio nesportsku ličnu grešku. Upravo je veteran u redovima Fleša, Petar Beader postigao prve poene u drugoj četvrtini i prekinuo seriju Riversa od 11:0.

Fleš je prešao u zonsku odbranu i individualnim akcijama je donekle ublažio prednost. Na nešto više od pet minuta do kraja poluvremena, trener Božović troši i drugi tajm-aut pri rezultatu 32:38 za Riverse.

Mladi Uroš Perušić na tom rezultatu pravi nesportsku ličnu i daje Flešu šansu za potpuni povratak u utakmicu. Iz nesportske su dobili četiri poena, pa je Fleš prišao na dva poena zaostatka.

Riversi se ne snalaze baš na zonsku odbranu zbog slabijeg šuta za tri. Rani ulazak u bonus Riversa je otupio agresivnu odbranu sa kraja prvog i početka drugog kvartala. Razlika se kretala na posed ili dva prednosti za Riverse.

Na nešto više od dva minuta do kraja četvrtine, Riversi dolaze do osam poena prednosti na konto dve trojke kapitena Ilića i Nenadića. Konačno na neki način izabranici trenera Božovića materijalizuju odličan protok lopte u napadu postigavši čak 29 poena u drugom kvartalu.

Na petnaestominutnu pauzu plavo-crni odlaze sa devet poena viška – 43:52.

Drugo poluvreme je počelo sa serijama na obe strane. U uvodna tri minuta su viđene serije poena, najpre Fleš sa pet vezanih poena. Posle toga sledi furiozan odgovor Riversa sa čak 11:0, uz fenomenalnu blokadu Radonje Radonjića. Ovu seriju su obeležili poeni Drobnjaka iz reketa, Radonjića uz faul i dodatno bacanje i dve trojke Blagojevića.

Na +14 za Riverse, Fleš ponovo vraća u zonsku odbranu. Međutim, plavo-crne je poslužio šut za tri poena, te su nešto više na dva minuta do kraja treće četvrtine imali +20.

Fleš vezuje sedam poena, ali sjajni kapiten Ilić preseca seriju domaćih svojom petom trojkom i vraća +16 Riversima.

Par nepotrebnih faulova spušta razliku Riversa i na kraju trećeg perioda, plavo-crni na svom kontu imaju 14 poena prednosti – 66:80.

Visoki domaćih Jović pravi svoj peti penal, dok na drugoj strani Stefan Tomić daje trojku i odbija i poslednji nalet domaćih. Posle sledeće trojke Zurnića, igrači Fleša su se doslovno predali.

Od tog momenta, razlika je neumitno rasla u korist izabranika trenera Božovića, koji su imali i +29 na svom kontu. Videli smo još lepih poteza, pre svega zakucavanje Sladoja i blokada Tomića.

Fleš ne da nije uspeo da spusti razliku, već je ta razlika narasla na maksimalnih +32 kojom je i završena utakmica – 83:115.

Kapiten Riversa BM, Nemanja Ilić je definitivno igrač utakmice. Postigao je 23 poena (5/9 šut za tri poena) uz šest skokova i dve asistencije.

Treba napomenuti da su Riversi imali čak šest dvocifrenih igrača na ovoj utakmici!

Raspoloženog kapitena Ilića su pratili redom Zurnić (14 poena i četiri asistencije), Ocokoljić (13 poena, po četiri uhvaćene lopte i asistencije), Tomić (12 poena), Radonjić (11 poena) i Blagojević (10 poena).

Fleš je imao petoricu dvocifrenih igrača, a najefikasniji je bio Damjan Milićević sa 18 postignutih poena, devet skokova i tri asistencije. Pratili su ga još i Savić sa 17 poena i šest skokova, Marković sa 16 poena i po osam skokova i asistencija, Beader je dodao 12 poena i po četiri skoka i asistencije, dok je Stojanović zabeležio 11 poena i pet asistencija.

Ono što je donelo pobedu Riversima uz potrebnu agresivnost u odbrani i igru u tranziciji su šut za tri poena (14/34, u drugom poluvremenu su Riversi ubacili devet trojki), deset ukradenih lopti i čak 26 asistencija. U šutu za dva poena su večeras formalno gosti bili drastično bolji od domaćina (30/43 naspram 14/33 Fleša).

U narednom kolu, Riversi takođe igraju u Vizuri Sport, ovoga puta kao domaćini Borcu 2015 iz Lazarevca koji ima identičan skor kao plavo-crni i ovo će biti ujedno i derbi kola sledećeg vikenda!

izvor: DIGITAL Score

Statistika sa utakmice KK Flash – KK Rivers BM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *