Rudi Fernandez: Mislim da nećemo odbraniti titulu svetskog šampiona…

Rudi Fernandez, kapiten španske reprezentacije i 38-godišnji dvostruki šampion sveta, dao je izjavu o predstojećem Mundobasketu za španski AS.

Mogao bi da postane prvi igrač u istoriji sa tri osvojena Svetska prvenstva, mada on misli da šanse za to nisu velike: “Biću veoma iskren i transparentan. Ne želim da me pogrešno razumete, ali mislim da nećemo osvojiti još jedno Svetsko prvenstvo. Naravno da ćemo se potruditi. Prošlo leto, nisam nas video ni kao šampione Evrope, pa ni 2019. kao šampione sveta. Ali, eto, sklope se kockice, napravi se šansa, a ako uspeš da je iskoristiš, imaš dobre šanse da pobediš.”

Takođe, dotakao se i penzije, a na to je imao da kaže par zanimljivosti: “Ne, neću se penzionisati nakon Olimpijskih igara. Ono što treba da uradim jeste da pomognem nacionalnom timu, a ako selektor misli da mogu da budem reprezentativac, biću srećan i boriću se za mesto u timu. Radiću čitave godine u Real Madridu da bih osigurao mesto u reprezentaciji. A, ako se to ne desi, i dalje ću imati posao.” našalio se Rudi, i tako završio sa ovim pitanjem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *