Rutinska pobeda Olimpijakosa nad Žalgirisom

U saradnji sa stranicom Mamba News

Utakmica između Olimpijakosa i Žalgirisa završena je pobedom Olimpijakosa sa 90:80.

Utakmicu je mnogo bolje otvorio Žalgiris. Već posle samo par minuta igre prve četvrtine je imao prednost od 7 poena zahvaljujući Šmitsu i Brazdeikisu. Ipak nisu zadugo zadržali prednost te je Olimpijakos ubrzo i poveo. Na kraju prve deonice rezultat je bio 21:18 u korist Litvanaca.

Druga četvrtina je prelomila utakmicu. Razigrani Vezenkov i Slukas su vodili Olimpijakos do prednosti od 9 poena na poluvremenu. Žalgiris je pokušavao, međutim nije bio dovoljno dobar da bi zaustavio Olimpijakos. Na poluvremenu, Olimpijakos je vodio sa 44:35.

Treća četvrtina je bila potpuni egal. Oba tima su postigla po 23 poena. Nije bilo nekih većih serija pogodaka, te se četvrtina završila rezultatom 67:58 u korist grčkog tima.

U poslednjoj četvrtini, Olimpijakos je dominirao i imao je nekih serija, međutim Žalgiris je uspevao da prekine te serije.

Na kraju, zaslužena pobeda Olimpijakosa 90:80.

Izvor: Olympiacos B.C.

Kod pobedničkog tima Saša Vezenkov je izdominirao sa 23 postignutih poena i čak 14 skokova i zaslužio je priznanje MVPa drugog kola Evrolige. Mustafa Fal je dodao 16 poena, a Slukas i Larencakis po 15.

Kod poraženog tima, Ignas Brazdeikis se najviše istakao sa 21 poenom dok je Kinan Evans je dodao 14 poena.

Žalgiris je imao mnogo bolji šut za 3 poena. Pogodili su 13 trojki naspram Olimpijakosovih 7 uz 10 odsto precizniji šut. Ipak, to nije bilo dovoljno.

Mnogo faulova i izgubljenih lopti je dovelo Litvance do poraza. Imali su čak 13 izgubljenih lopti (2 više od Olimpijakosa) i 28 napravljenih prekršaja (9 više od Olimpijakosa).

foto: Euroleague/Olympiacos BC

Sa druge strane, Olimpijakos je imao precizniji šut za 2, i izveo je mnogo slobodnih bacanja. Grčki tim je izveo čak 28 slobodnih bacanja, a Žalgiris svega 13. Grci su pogodili 25 bacanja i time su dobili veliku prednost.

BC Olympiacos Piraeus – BC Žalgiris Kaunas boxscore

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *