Spektakl na Tašmajdanu o kojem ceo svet priča!

House of Highlights, Barstool Sports, SLAM, Overtime, Swish Cultures, Kicks, CluchPoints, BasketNews, španska MARCA, samo su jedni od košarkaških portala koji su preneli fantastičnu atmosferu sa utakmice Partizana i Fuenlabrade!

Prijateljski meč pod vedrim nebom, na mestu na kojem se još dvadesetih godina prošlog veka igrala košarka, završen je pobedom Partizana Mozzart Bet rezultatom 93:63 (24:13, 26:15, 23:13, 20:22).

Odakle početi…

Utisaka je mnogo, čak možda i više nego što je moguće za jednu prijateljsku utakmicu.

Slike i snimci atmosfere koji ne samo da su obišli celu Evropu, već i ceo svet. Doček košarkaša i članova Fuenlabrade, kakav dolikuje i kakav u najmanju ruku zaslužuju. Prva utakmica Partizanovih novajlija pred beogradskom publikom i njihovo oduševljenje, kao i Aleksa Avramović koji je ponovo na okupu sa ekipom jedni su od glavnih utisaka sa sinoćnog događaja.

Foto: KK Partizan Mozzart Bet

Da počnemo priču od početka

Partizan je te čuvene sezone zbog rata koji se u tom trenutku dešavao u Jugoslaviji dobio zabranu da igra domaće utakmice u Beogradu i kao izbor je pala Fuenlabrada. Grad 20 kilometara udaljen od Madrida, tada je imao oko 150 hiljada stanovnika, a košarkaški klub je igrao u drugom rangu španske klupske košarke. Glavni ”krivac” što je Partizan dobio priliku da igra baš u ovom gradiću je Hose Kintana, tadašnji gradonačelnik.

Već u prvoj utakmici Partizana, crno-beli su prirasli srcu španskoj publici i Partizan je imao ogroman uticaj na popularizaciju košarke u tom gradu. Ljudi su posećivali treninge, a tek novoizgrađena hala ”Fernando Martin” je redovno bila krcata.

Prijateljstvo koje traje

Već preko trideset godina, traje prijateljstvo između Partizana i Fuenlabrade i nesumnjivo je dovedeno na još veći i lepši nivo nakon prijateljske utakmice na Tašmajdanu.

Igrači Fuenlabrade dočekani su gromoglasnim aplauzom i skandiranjem imena njihovog kluba.

A nakon utakmice, igrači i članovi kluba nisu krili oduševljenje i zahvalnost.

Partizanove novajlije

Prvi put pred navijačima crno-belih u Beogradu, igrali su Frenk Kaminski, Pi-Džej Doužer i Mateuš Ponjitka.

Pi-Džej Doužer govorio je posle utakmice na otvorenom.

”Kao klinac sam uvek igrao na otvorenom. Ovo je sada prvi put da kao profesionalac tako igram. Večeras sam se vratio u detinjstvo. Bilo je zaista prelepo.”

”Iskreno, moram da priznam da je bilo momenata kada sam prestao da razmišljam o utakmici. Gledao sam samo šta se dešava na tribinama. Nisam nikada doživeo nešto ovakvo. Jedva čekam da vidim kako to sve izgleda u dvorani. Sada mi je jasno zašto svi kažu da Partizan ima najbolje navjače” – zaključio je Dozier.

Takođe i Frenk Kaminski je imao komentar.

”Bilo je neverovatno. Nikada pre nisam nešto slično doživeo. Jedva čekam da vidim kako će sve izgledati u Areni.”

Foto: KK Partizan Mozzart Bet

Srebrni momci

Pre samog početka meča, navijači Partizana su pozdravili osvajače srebrne medalje sa Svetskog prvenstva u Manili, Aleksu Avramovića i predsednika KSS, legendu Partizana i svetske košarke, Predraga Sašu Danilovića kojima je trener crno-belih, Željko Obradović uručio simbolične poklone

Foto: KK Partizan Mozzart Bet

Slike koje su obišle svet

Početak drugu poluvremena, ujedno je bio i početak istinskog spektakla koji na košarkaškim utakmicama nije viđen. Navijači crno-belih su priredili bakljadu oko čitavog stadiona “Tašmajdan” kojom su uz propratna pirotehnička sredstva i pesmu priredili nezaboravnu atmosferu za igrače na terenu. 

Foto: KK Partizan Mozzart Bet

Pi-Džej Doužer je svakako dobio fotografiju kakvom se mnogi igrači ne bi mogli pohvaliti.

Na kraju meča, poslednje trenutke je ispratio spektakularni vatromet iz parka “Tašmajdan”.

Učinak igrača

Partizan Mozzart Bet: Vukčević 8, Ledej 2, Drezgić 1, Koprivica 8, Panter 14, Smailagić 12, Jaramaz 8, Jovanović, Naneli 2, Trifunović 9, Anđušić 7, Doužer 9, Ponjitka, Kaminski 13

Fuenlabrada: Diaz R, Diaz M, Aranitović 16, Beljas 8, Bilbao 6, Enigitor 1, Mekru 9, Duran 5, Macoha 4, Moreno, Van Zegeren 7, Mesiček 7

Foto: KK Partizan Mozzart Bet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *