Srpski visokoletači bez Bogdanovića i Milutinova opravdali ulogu favorita

Na prijateljskom turniru u okviru priprema za Mundobasket, reprezentacija Srbije porazila je Brazil rezultatom 89:85, a selektor Pešić, kao i novopečeni NBA igrač Filip Petrušev i Partizanov Aleksa Avramović dali su svoj komentar pred put u Manilu.

“Trebala nam je ovakva utakmica protiv Brazila, imaju visoke, iskusne spoljne igrače, ali i “sajz”. To je ekipa koja je dobila Australiju, a oni su jedan protivnik koji nam je legao. Nas sponzor, Pik, nam ih je predložio za ovaj prijateljski turnir. Bila je ovo dobra provera, poštedeli smo Bogdanovića i Milutinova, sve je u redu sa njima. Utakmicu su odigrali oni koji do sada nisu dobijali dovoljno prostora. Sutra putujemo za Manilu i imamo nekoliko dana da odmorimo i poradimo na detaljima. Raspoloženi smo i ekipa se razvija, važno je da se adaptiramo i da budemo zdravi.”

Filip Petrušev je istakao da je odigran dobar turnir i da je reprezentacija podigla formu, te da očekuje da u Manili budu najbolja verzija sebe.

“Kvalitetna provera protiv Kine i Brazila koji je kvalitetan tim sa izuzetnom spoljnom linijom. Sjajno su povezani sa centrima, posebno bih istakao Kabakloa. Podigli smo nivo agresivnosti u odbrani. Bez lidera smo pobedili i puni entuzijazma putujemo u Manilu”, istakao je na kraju jedan Aleksa Avramović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *