Šuterska kanonada Riversa za povratak na kolosek

Rivers BM je ubedljivo slavio protiv IBC‐a, rezultatom 99:76 (26:18, 24:17. 25:22, 24:19) i upisao četvrtu pobedu od starta sezone.

Početak utakmice bio je dobar za domaće. Forsirali su svoju prepoznatljivu igru.

Tranzicionim napadima i šutem sa distance, održavali su prednost stečenu na samom početku meča. Kontrola skoka (defanzivnog), bila je na visokom nivou.

Gosti su živeli od šuta za tri poena u ranoj fazi napada, te je on na kraju prve deonice iznosio 4/11.

Riversi su koristili visinsku prednost u reketu, terali IBC da skuplja u odbrani, da bi neutralisali centra plavo-crnih Stefana Drobnjaka.

Domaći su upravo iz tih pomenutih situacija, pravili višak, kvalitetnim izlaznim dodavanjima, punili su koš protivnika, najviše šutem za tri poena (5/10 u prvoj deonici). Strpljivim napadima i dobrim protokom lopte, ostvarili su čak 10 asistencija u prvom kvartalu, a na mini odmor odlaze sa osam poena prednosti (26:18).

U istom raspoloženju otvaraju i drugu deonicu. Sa brzih pet poena, stiču maksimalnih +13 i teraju gostujućeg trenera da zatraži minut odmora.

IBC nije uspeo da spreči prepoznatljivu tranziciju domaćih, pre svega nakon defanzivnog skoka, koji su u potpunosti kontrolisali.

Odličan šut za tri poena u prvoj četvrtini, nastavio je da služi Riverse i u nastavku meča, te zahvaljujući njemu, u završnici ovog perioda, stiču maksimalnih +19.

PROČITAJTE NAJNOVIJE NA PORTALU:

Nakon par izgubljenih lopti, gosti su uspeli da ublaže ovu razliku, a na petnaestominutnu pauzu se odlazi pri rezultatu 50:35.

Početkom treće četvrtine, gosti su imali dobre ofanzivne sekvence, spustili su razliku na −11, ali nisu uspeli više od toga.

Domaći su odbijali svaki nalet IBC‐a, dobrom komunikacijom u odbrani i visokim procentima u šutu sa distance. Kažnjavali su svaki propust gostiju u odbrani, a budući da su svi iz ekipe Riversa imali dobro šutersko veče, rezultat je rastao i iznosio 75:57 na kraju treće deonice.

Iako su tokom čitavog meča imali veliku prednost, izabranici Igora Božovića su zadržali potreban nivo agresivnosti i koncentracije do poslednje sudijskog zvižduka.

Maksimalnih +30 viđeno je na tri minuta do kraja meča. Traženje kvalitetnih rešenja u napadu, kontrola defanzivnog skoka i sjajan šut za tri poena, bili su kobni po goste.

Mogli su Riversi i do ”stotke”, ali je utakmica ipak završena rezultatom 99:76.

Najefikasniji u taboru domaćih bili su Radonja Radonjić sa 17 poena i sedam skokova, Petar Perković je postigao takođe 17 poena (5/8 za tri poena), a istakli su se i Darko Zurnić sa 14 poena i devet asistencija, kao i kapiten Nemanja Ilić sa 11 poena.

Treba napomenuti da su Riversi imali 26 timskih asistencija i nestvarnih 19 pogođenih trojki (19/36).

Statistika sa utakmice Rivers BM – IBC

izvor: DIGITAL Score

Plavo‐crni su ovom pobedom, zabeležili četvrti trijumf od početka sezone. Naredni meč gostuju ekipi Flash‐a.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *